IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Makedonija bi da se priključi "Turskom toku"

28.05.2015. | RTV

Makedonija će se priključiti gasovodu „Turski tok“ kada dogovor o njemu postignu Rusija i Evropska unija, rekao je makedonski premijer Nikola Gruevski u intervjuu portalu Press24.mk

- Naš stav je da, kada Brisel i Moskva postignu sporazum o tom projektu, mi bismo uzeli učešće u njemu. Mi smo zemlja koja ima za cilj evroatlantske integracije i u donošenju odluka od strateškog značaja rukovodimo se tim ciljem – kazao je Gruevski.

Odgovarajući na pitanje o planovima makedonske vlade u vezi sa isporukama gasa i energetske bezbednosti, premijer je rekao da vlasti razmatraju i tri druga izvora snabdevanja gasom.

Dva od njih su kroz izgradnju priključka ka Grčkoj, kako bi se dobijao prirodni gas iz luke u Atini i da se priključi na „Transjadranski gasovod“ (TAP) iz Azerbejdžana, takođe preko Grčke. Za to je Grčka prošle godine dala saglasnost i sada se radi na kreiranju finansijske konstrukcije i drugih priprema. Treći izvor je spajanje sa gasovodom iz Bugarske koji prolazi kroz Rumuniju i Tursku.

Prema Gruevskom, za to je već postignuta principijelna saglasnost s Bugarskom. On je izrazio nadu da će uskoro biti potpisan i međudržavni sporazum što bi podstaklo pripreme za investicije.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;