INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Energoprojektu "Beograd na vodi"?

14.05.2015. | N. Vukić | Novosti

Prvi korak ka „Beogradu na vodi“ izgleda će napraviti neimari „Energoprojekta"! Prema nezvaničnim informacijama, srpski građevinski gigant bi mogao da bude glavni izvođač na zgradama koje će prve biti sagrađene. A da li će ponuđena cena radova domaćih zidara odgovarati investitorima trebalo bi da se zna već početkom sledećeg meseca.

Projekat „Dve kule“, navodno je već dostavljen stručnjacima iz „Energoprojekta“ i oni su proteklih nedelja bili angažovani na izradi ponude. Iako očekuju da će upravo oni imati čast da postave temelje ovog neverovatnog projekta, zvaničnu potvrdu će morati da sačekaju najkasnije do 4. juna.

U međuvremenu, sprema se kran od 80 metara koji će biti od velikog značaja u podizanju modernog zdanja od 20 spratova. Kako je najavio gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, realizacija dve rezidencijalne kule planirana je u prvoj fazi izgradnje projekta „Beograd na vodi“ i počeće na leto.

Inače, kada su u pitanju stanovi i njihova struktura, šuška se da će njihovu izgradnju diktirati potražnja. Naime, sve će biti otvoreno, kao poslovni prostor, a naknadno će se raditi pregrađivanje u zavisnosti od interesovanja kupaca.

Nadaju se drugoj fazi „Prokopa“

Dok iščekuju odgovor na ponuđenu cenu, u „Energoprojektu“ su angažovani na nekoliko velikih gradilišta, pre svega na „Prokopu“, gde se takođe nadaju da će biti odabrani za izvođenje druge faze radova koji tek predstoje.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;