INFONET-468X60-BANNER

Gradnju Žeželjevog mosta koči način plaćanja

28.04.2015. | Đ. Vukmirović | Novosti

I pored najava da će se to desiti, još je neizvesno da li će pre prvomajskog praznika biti održana sednica Skupštine grada Novog Sada, na kojoj bi trebalo da bude stavljena tačka na sagu o nastavku gradnje novog Žeželjevog mosta.

U radnoj grupi za rešavanje tog problema se, naime, još pregovara o modelu po kojem bi pokrajina novac za dosadašnje i buduće obaveze u finansiranju gradnje (ukupno oko osam miliona evra) prebacivala gradu. Posle toga, grad bi ga prosleđivao izvođaču radova, špansko-italijanskom konzorcijumu AZVI.

Iako je, načelno, pristala na taj model, pokrajinska administracija, prema saznanjima „Novosti“, sada zateže oko pitanja ko će overavati privremene situacije koje izvođač dostavlja o obavljenim radovima, što ponovo odlaže konačno rešenje.

Do prekida u plaćanju pokrajinskih obaveza, a time i zastoju u gradnji mosta je došlo kada je Pokrajinski fond za kapitalna ulaganja transformisan u upravu iste namene, a da prethodno nije definisan način na koji će ta uprava nastaviti da izmiruje obaveze za novi most, preuzete ugovorom iz januara 2011. godine.

U međuvremenu, AZVI je obustavio radove i zapretio potpunim povlačenjem iz posla. Ako dogovor o novom načinu plaćanja u radnoj grupi ipak bude postignut, moraće da ga najpre potvrdi pokrajinska vlada, a potom i Skupština grada Novog Sada.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;