INFONET-468X60-BANNER

Mihajlović: Žeželjev most za 17 do 18 meseci

24.04.2015. | RTV

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će novosadski Žeželjev most biti završen u narednih 17 do 18 meseci, kao i da će ove godine biti izgrađeno 128 kilometara auto-puta u Srbiji.

Mihajlović je za RTS rekla da je zadovoljna što je napravljen dogovor o nastavku izgradnje Žeželjevog mosta.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Da se nismo postavili kao medijatori kako bi došlo do dogovora čini mi se da još godinu dana ne bi imali taj dogovor pokrajinske vlade i grada – rekla je Mihajlović, koja je potpredsednica Vlade Srbije, dodajući da to praktično znači da će u narednih 17-18 meseci most biti završen.

Ona je pojasnila da će novac za nastavak izgradnje biti prebačen „Železnicama Srbije“ kao izvođaču i da će posao konačno moći da krene.

- Da li je dobro da godinu dana ulazi politika u ove stvari, nije dobro, i nadam se da će ovo biti nauk da se to više nikada ne desi. Most je trebalo da bude završen pre dve godine, on se gradi 10 godina i to je ono što ne valja i što ne sme više da se dešava – poručila je Mihajlović.

Dodala je da je u 2014. godini urađeno 68 kilometara auto-puta i da joj to daje za pravo da tvrdi da će ove godine očekuje da bude urađeno 128 kilometara auto-puta i 150 kilometara rehabilitovanog puta.

Ministarstvo je, prema njenim rečima, pokazalo prošle godine da je moguće uraditi planirano ako se dobro upravlja projektima, ako su ljudi stalno na terenu, ako se stalno prati šta ko radi, navodeći kao primer deonicu od Uba do Lajkovca.

- Pokazaćemo da Srbija može da gradi, samo je potrebna stalna i dobra organizacija i monitoring odozgo, od strane Ministarstva ka izvođačima – navela je ministarka.

Budući da je tek počela građevinska sezona, Mihajlović poručuje da će na kraju biti potreban dodatni novac iz budžetske rezerve za kapitalne investicije.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;