IZOLACIJA-468X60-BANNER

Pripreme za izgradnju Interkontinentala sa pet zvezdica

20.04.2015.

- Tender za pronalazak izvođača za izgradnju novog hotela „Interkontinental Beograd“ sa pet zvezdica je spreman i samo se čeka građevinska dozvola za taj objekat – izjavio je generalni direktor „Hotela“ i poslovnog prostora „Delta Real Estate“, Živorad Vasić. - Vrednost te investicije je između 35 i 40 miliona evra, ako se izuzme zemljište koje je „Delta holding“ ranije platila 35 miliona evra.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Hotel će biti izgrađen u Novom Beogradu, iza zgrade „Delta Holdinga“ u Novom Beogradu, a imaće 220 soba od oko 40 metara kvadratnih, spa centar, veliku banket dvoranu i četiri manje konferencijske sale.

- Sve je spremno za raspisivanje tendera, imamo potpisan ugovor sa „Interkontinental grupom“ i samo čekamo da grad Beograd izda dozvolu za gradnju tog hotela, za šta imamo obećanje da će se uskoro desiti", rekao je Vasić i dodao da od izdavanja dozvole zavisi početak radova.

Odgovarajući na pitanje zašto je lokacija novog hotela „Interkontinental“ tako blizu već postojećeg hotela „Kraun plaza“, Vasić je rekao da ta dva hotela mogu da ostvare dobru sinergiju kada je reč o smeštaju gostiju koji u srpsku prestonicu dolaze zbog kongresnog turizma.

On očekuje da će i Sava centar, kao kongresni centar, uskoro biti renoviran, jer Beograd ima dobre uslove za razvoj te vrste turizma.

Osim toga, „Delta holding“ planira i gradnju šoping mola „Delta Planet“ na Autokomandi, odmah uz auto-put, istakli su predstavnici „Delte“ i najavili da je u planu da to bude najveći šoping mol u region površine 172.000 metara kvadratnih, a vrednost te investicije je 200 miliona evra.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;