INFONET-468X60-BANNER

Srbija će biti sedište transbalkanske železnice (video)

17.04.2015. | Tanjug

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će Srbija biti sedište transbalkanse železnice i najavila da će kada budu završeni infrastrukturni projekti u železnici subvencije biti smanjene za 50 odsto.

- Procena je kada završimo infrastrukturne projekte koje trenutno imamo u železnici, i kuvajtski i ruski kredit, i češki kredit...da ćemo uspeti da smanjimo subvencije na kraju treće ili četvrte godine za 50 odsto – rekla je Mihajlović.

Ministarka je ukazala da naša zemlja može da iskoristi svoj položaj, a to znači da će se Srbija još jače povezivati sa zemljama u regionu.

Strateški cilj vlade je da ljudi požele da se voze našim vozovima i našim prugama, rekla je Mihajlović novinarima pred početak konferencije o železničkoj infrastrukturi u regionu koju je organizovao internet časopis „Balkanmagazin“.

Prema njenim rečima u naredne tri godine očekuje se završetak rekonstrukcije oko 500 kilometara pruge, a očekuje se i kompletno reformisanje železnice.

Ona je podsetila da od 1. jula u okviru „Železnica Srbije“ počinju da funkcionišu četiri preduzeća i istakla da će se kako reforme budu odmicale iz godine u godinu subvencije smanjivati.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;