INFONET-468X60-BANNER

Rusi se interesuju za "Beograd na vodi"

01.04.2015. | Novosti

Predstavnici gradskih vlasti Moskve, koji su u Vladi Srbije imali razgovor iskazali su interesovanje za projekat „Beograd na vodi“, kao i veću saradnju srpskih i ruskih građevinara.

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica razgovarao je na sastanku sa ministrom u Vladi Moskve koji je zadužen građevinske i infrastrukturne poslove, kao i spoljno-ekonomsku trgovinu Sergojom Čerjominom o aktuelnim i budućim projektima.

- Hoćemo da pokažemo da imamo građevinske firme koje mogu uspešno da rade na ruskom tržištu. Današnji dogovori će svakako biti značajni i za nove infrastrukturne i druge projekte koji će se realizovati u Beogradu zbog projekta „Beograd na vodi“ – rekao je Poledica.

On je istakao da će „Beograd na vodi“, koji predviđa izgradnju stambeno-poslovnog komleksa na prostoru „Savskog amfiteatra“, povući za sobom niz novih projekata.

Kada je reč o odlasku srpskih građevinara u Rusiju, Poledica je rekao da u toj zemlji, prema saznanjima ministarstva, ima čak 50.000 naših radnika i napomenuo da tamo, ipak, ne rade svi legalno.

- Naši ljudi odlaze u Rusiju preko naših renomiranih firmi, ali i drugim kanalima – kaže državni sekretar dodajući da se u narednom periodu raditi na izmeni regulative koja se odnosi na odlazak naših radnika u inostranstvo.

Poledica je naveo da će ministarstvo preko ruske ambasade u Srbiji sistematizovati postojeću složenu proceduru, kako bi svi zainteresovani mogli da dobiju radne dozvole i legalno zarađuju u Rusiji.

On je ocenio da Ministarstvo građevinarstva ima dobru saradnju sa Rusijom na realizaciji ruskog kredita namenjenog železnici, podsetivši da je predviđeno pet aneksa ugovora za taj kredit, od kojih se realizuju dva – gradnja drugog koloseka pruge Beograd-Pančevo i rekonstrukcija pruge Ruma-Golubinci.

U okviru drugog aneksa je predviđena rekonstrukcija još pet deonica na železičkom Koridoru 10. Treći aneks je izgradnja pruge Stara Pazova-Novi Sad, četvrti obnova barske pruge i peti nabavka novih ruskih dizel-motornih vozova.

- Svi aneksi će biti vrlo brzo aktivirani – dodao je Poledica.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;