INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Odmiče izgradnja kanalizacije u Budisavi

27.03.2015. | D. Knežić | Dnevnik

Budisava je trenutno veliko gradilište, s obzirom na to da su u punom jeku radovi na izgradnji kanalizacije u tom mestu. Do sada je završeno 13 kilometara kanalizacione mreže, a preostalo je još oko šest i po.

Budisava je podeljena na četiri sliva: dva su već završena, a od 1. februara započeti su radovi na trećem. Po ugovoru „Zavoda za izgradnju grada“ (ZIG) i izvođača radova, rok za završetak te etape posla je 100 dana. Pomenuto selo, udaljeno 17 kilometara od Novog Sada, do sada nije imalo kanalizacionu mrežu, već su domaćinstva koristila septičke jame.

Po planovima, Budisava bi trebalo da dobije kompletnu kanalizaciju do kraja ove godine, ali realizaciju koče izvesni problemi.

- U nekim delovima sela gde treba da prođe kanalizaciona mreža i dalje su nerešeni imovinsko-pravni odnosi – kaže predsednik Nadzornog odbora mesne zajednice Budisava Mirko Samardžić. - Većina građana je dala saglasnost, ali neki „zatežu” i traže nerealno. Dok se to ne reši, ne može da krene četvrta etapa radova. Takođe, ima nekoliko slučajeva gde naslednici objekata i zemljišta ne žive u selu i tek treba da stupimo u kontakt s njima. Obavili smo razgovore s meštanima i nadam se da će se sve u dogledno vreme rešiti jer mesna zajednica je ta koja treba da pribavi saglasnost.

U centru Budisave biće izgrađena i crpna stanica, dok će veliki kanalizacioni vod biti spojen s Kaćem, gde je sabirnik.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;