INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Dubai predstavio projekat 3D štampanog „Muzeja budućnosti“ (video)

17.03.2015. | Dezeen

Potpredsednik i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Mohamed bin Rašid Al Maktum, predstavio je svoju viziju na tviteru za naredno arhitektonsko čudo Dubaija: Muzej budućnosti. Kao što samo ime kaže, zgrada će biti hrabra i maštovita, pomerajući granice arhitekture i dizajna.

Atrakcija vredna 136 miliona dolara, čije je otvaranje najavljeno za 2017. godinu, biće visokotehnološki dragulj tehnoloških dostignuća. Lider Ujedinjenih Arapskih Emirata kaže da će muzej biti „destinacija za najbolje i najpametnije pronalazače i preduzetnike“.

Struktura u obliku ragbi lopte sa rupom u čeliku će se koncentrisati na holografske bilborde i posedovaće izložbe u različitim oblastima inovacija od obrazovanja do zdravstvene zaštite. Velike komponente zgrade će čak biti 3D odštampane.

Moto objekta je „Vidite budućnost, izgradite budućnost“. On teži da ujedini pronalazače, arhitekte, dizajnere i istraživače radi saradnje u različitim tehnologijama, uključujući automobilske industrije, robotike, genetike i druge.

Muzej budućnosti je poslednji u naletu vrhunskih projekata iz prestonice Emirata, koji se kreću od projekata za izgradnju najviših kula blizanaca, preko projektovanja Aladinovog grada u najstarijem delu Dubaija, pa do najvećeg tržnog centra najavljenog za Expo 2020. Muzej će stajati neposredno uz Kule Emirata na putu šeika Zajeda. Arhitekta projekta još uvek nije otkriven.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;