IZOLACIJA-468X60-BANNER

Od sledeće sedmice prodaja stanova u kulama "Beograda na vodi"

12.03.2015. | Tanjug

Prodaja stanova u prvim stambenim kulama Beograda na vodi počeće sledeće sedmice, najavio je u Kanu gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Od ponedeljka (16. mart 2015.) svaki će građanin koji je zainteresovan moći preko sajta „Beograda na vodi“ da dobije sve informacije o prodaji stanova, u novinama ćemo takođe od sledeće nedelje objaviti sve detalje – rekao je Mali novinarima trećeg dana 26.-og „Međunarodnog sajma nekretnina“ (MIPIM) u Kanu.

Prema njegovim rečima, prodaja stanova u prve dve kule počinje u ponedeljak, nakon toga ide objava za dizajnersko rešenje hotela sa pet zvezdica, koji će „doprineti lepoti ovog dela grada“.

Mali je, na štandu kompanijen „Igl hils“ (Eagle Hills) koja gradi „Beograd na vodi“, zajedno sa članom odbora te kompanije Mohamedom Alabarom i glavnim arhitektom kule Beograd Džoržom Efstatiouom vodio razgovore sa velikim brojem zainteresovanih.

Alabar je, obraćajući se novinarima srpskih medija koji prate ovaj sajam, rekao da se „Igl hils“ sprema da počne sa gradnjom stambenih kula na leto, kao i da su druge zgrade i tržni centar u procesu izrade dizajnerskog resenja.

Prema njegovim rečima, gradovi današnjice, da bi preživeli i da bi se razvijali, moraju da imaju mešavinu koja čini zivot, to je život na ulici, u parkovima, kancelarijama, tržnim centrima...

- Ako hoćete da napravite taj spoj, morate da budete sigurni da postoji harmonija među tim elementima, i da sve mora da se uklopi u kulturu grada u kome gradite. Komentari stranaca o Beogradu su da je to jedan od najboljih gradova sada za rad i život. Beograd postaje regionalni centar, hab, brže nego što smo mislili, i biće dobar primer koji će drugi gradovi moći da kopiraju – istakao je Alabar.

Džordž Efstatiou, glavni dizajner kule Beograd, koji je između ostalog gradio kulu „Burdž kalifa“ u Dubaiju, rekao je da nikad nije bio u Beogradu, ali svaki put kada nešto dizajnira, bavi se prvo generalnom slikom, a u sledećoj fazi razmislja o kulturnim elementima grada u kome gradi.

- Naše zgrade širom sveta postaju simboli tih gradova u kojima su rađene, kao što su zgrada „Džon Henkok“ u Čikagu i „Burdž kalifa“ u Dubaiju – rekao je Efstatiou.

On je istakao da je ponosan što u timu ima i Beograđanku, koja se bavi unutrašnjim dizajnom i koja je osvajala nagrade širom sveta za svoja dizajnerska rešenja.

- Ona je radila i unutrašnji dizajn kule „Burdž kalifa“ u Dubaiju. Svi smo uzbuđeni sto sada radimo u Beogradu. Ta kula će biti naša beba, nešto čime ćemo se svi ponositi – zaključio je Efstatiou.

Maketa dve stambene zgrade, koja je izlozena na sajmu MIPIM, sledeće sedmice biće izložena u „Belgrade Waterfront“ galeriji, u Karađorđevoj ulici u Beogradu.

MIPIM je svetski sajam za investicije i nekretnine koji se svake godine održava u ovom francuskom gradu. Dvadeset hiljada učesnika iz gotovo 100 zemalja jednom godišnje sastane se na Rivijeri i u četiri dana dogovaraju poslove s više od 4.000 globalnih investitora, 170 hotelskih grupacija i 6.700 kompanija.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;