INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kinezi traže radnike u Crnoj Gori za gradnju auto-puta

04.03.2015. | SEEbiz

Kompanija „China Road and Bridge Corporation“ (CRBC), izabrani izvođač radova na prioritetnoj deonici auto-puta Bar-Boljare, objavila je nove oglase za radnike koje će angažovati na tom projektu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kompaniji CRBC su potrebni inženjeri za gradnju puteva i mostova, geodetski i inženjeri laboratorije i osiguranja kvaliteta, za šta je potrebno da kandidati poseduju Bachelor diplomu, a poželjna je i master. Kandidati bi trebalo da imaju crnogorsku inženjersku licencu, registrovanu kod lokalnih nadležnih organa.

- Potrebno je dobro znanje engleskog jezika, da je kandidat vredan i sposoban da radi pod pritiskom, a poželjne su i jake komunikacione sposobnosti i spremnost na rad sa različitim timovima – navodi se u oglasima.

Potrebno je da kandidat imati i minimum deset godina inženjerskog iskustva sa značajnim praktičnim znanjem. CRBC takođe traži i inženjera rudarstva, inženjera gradnje tunela, prevodioca...

CRBC je državno, spoljnotrgovinsko i preduzeće velikih razmjera koje se fokusira na gradnju puteva, mostova, tunela, luka i ostale saobraćajne infrastructure, kao primarne djelatnosti i trgovinom, investicijama, lizingom i servisom kao dodatnim djelatnostima. CRBC Montenegro je druga evropska filijala kompanije sa sjedištem u Podgorici i osnovana je u cilju implementacije autoputa Bar-Boljare sa pratećim saobraćajnicama.

Krajem prošle godine stvoreni su, pored pravnih, i finansijski uslovi za izgradnju, potpisivanjem ugovora o kreditu sa kineskom „Exim“ bankom. Kapitalni infrastrukturni projekat vredan je 809,6 miliona evra, od čega je kredit „Exim“ banke oko 687 miliona eura. Kredit je odobren na 20 godina, uz grejs period od šest godina i godišnju kamatnu stopu od dva odsto.

Od ukupne cene, za projektovanje i izgradnju prioritetne deonice auto-puta Smokovac-Uvač-Mateševo, 85 odsto biće obezbeđeno iz kredita „Exim“ banke, a preostalih 15 odsto obezbeđuje država. Prioritetna deonica duga je 41 kilometar. Cena je 19,7 miliona evra po kilometru i definišu je objekti na trasi. Ugovor o projektovanju i izgradnji prioritetne deonice auto-puta potpisan je sa kineskim kompanijama CRBC i „China Communications Construction Company“ (CCCC).

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;