INFONET-468X60-BANNER

Beograd: Niču hoteli, kule, garaže

03.02.2015. | Novosti

Jeftiniji vrtići i skuplji prevoz otvorili su novu godinu u kojoj će prestonica gotovo promeniti svoj lični opis. Novi asfalt u Vojvode Stepe označiće početak rekonstrukcije Bulevara oslobođenja i Slavije, dok će se na Savi sa prvim radovima otisnuti i „Beograd na vodi“.

Ilustracija (www.pixabay.com)

I dok budu nicali temelji kule od 220 metara, Pupinov most će na jesen dobiti nove pristupnice saobraćajnice čime će biti zaokruženi radovi na ovom važnom projektu, a istovremeno će, na nekoliko lokacija, prevashodno u zavisnosti od finansijskih sredstava, biti nastavljen projekat Obilaznice oko Beograda.

Neće mirovati ni centar grada od teške mehanizacije, ako se realizuje plan izgradnje najveće podzemne garaže na Studentskom trgu, ispod sadašnje okretnice trolejbusa i Akademskog parka, ali se početak radova očekuje ili krajem ove ili početkom sledeće godine.

Dok se budu otvarala nova gradilišta, na red će stići i ona sa kojih će skloniti radničke skele. Tako bi stadion „Tašmajdan“ trebalo da bude potpuno rekonstruisan do kraja 2015. godine, a završetak radova na prvoj fazi očekuje i „Veletržnicu Beograda“ sa halom od 10.400 kvadrata za voće i povrće.

Gosti prestonice bi trebalo da dobiju i nove hotele u kojima će moći da odsednu: za ovu godinu planirano je otvaranje „Meriota“, na mestu bivše zgrade „Jugodrva“ kraj Narodnog pozorišta, pa „Holidej in“ u Ruzveltovoj, još neimenovani objekat u Čika Ljubinoj, na mestu nekadašnje ambasade Australije, a ako sve bude po planu startovaće i izgradnja „Hiltona“ na uglu Kralja Milana i Kralja Milutina.

Otvaranje još dva tržna centra

Beograd će dobiti u 2015. i dva tržna centra - TC „One Belgrade“ od 15.000 kvadrata u Zemunu otvara se na proleće, dok će poslednji kvadrat od ukupno 13.000 kupoholičarksog raja Zvezdare, „Aviv Arlon“, biti gotov tokom zime.

„Višnjička plaza“ čini se da još čeka svoje dozvole za temelje, dok su se radovi na šoping-molu u Rajićevoj ulici ubrzali, ali prvi kupci neće zakoračiti pre 2017.

Mini naselja na Novom Beogradu

Ukupno 25 lamela stambenog prostora završava se nadomak TC „Delta siti“ u novobeogradskom bloku 67. Manja „Savada“ sa 300 stanova i podzemnim garažama, pariraće svom „komšiji“ Bloku A na 9.000 kvadrata, koji će biti gotov u maju.

Već preko puta u naselju Vest 65 radnici zidaju novih 100 stanova i 11 maloprodajnih lokala, čiji će vlasnici moći da ušetaju već u septembru.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;