INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vesić: Šira pešačka zona, tender za rekonstrukciju Slavije

30.01.2015. | Tanjug

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će pešačka zona u Beogradu biti proširena i da će do 1. aprila biti raspisan tender za izvođača radova za rekonstrukciju Bulevara oslobođenja i Trga Slavija.

Vesić je gostujući u Beogradskoj hronici, naveo da bi onda u drugoj polovini godine mogli da počnu radovi na preuređenju Trga Slavija i Bulevara oslobođenja.

Projekat rekonstrukcije Trga Slavija će, rekao je on, biti izmenjen u odnosu na ono što je prikazano javnosti, jer su uvažene osnovane primedbe koje su se čule tokom javne rasprave, a koje su uputili stručna udruženja, građani...

On, međutim, nije mogao da precizira o kojim izmenama je reč, jer, kako je istakao, te primedbe prvo treba da usvoji Planska komisija.

- Očekujemo da će rekonstrukcija Vojvode Stepe biti završena 11. jula, a da posle toga, tokom ove godine, počnemo rekonstrukciju Bulevara oslobođenja i Trga Slavija – rekao je Vesić.

Kako je najavio, očekuje se proširenje pešačke zone, pa će tako ceo potez između Zelenog venca, Pariske i Tadeuša Košćuškog, Trga Republika i Braće Jugovića u naredne četiri godine postati pešačka zona.

- Sa novim Trgom Republike, novim Terazijama i novim trgom koji će biti između Skupštine Srbije, Skupštine grada i Predsedništva, to će zaista biti pravi centar grada kakav Beograd treba da ima. Mi ćemo puno uložiti da taj centar zaista bude urađen kako treba – rekao je Vesić.

Najavljujući i rekonstrukciju Knez Mihailove ulice, gradski menadžer je izrazio uverenje da ćemo za nekoliko godina, sa ponosom moći da kažemo da Beograd ima centar kakav zaslužuje jedna od najlepših evropskih prestonica.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;