INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Delta najavljuje nove investicije

27.01.2015. | Beobuild

Posle nekoliko godina isčekivanja, „Delta Holding“ konačno pokreće neke od svojih velikih investicija u nekretnine. Među najavljenim projektima se nalaze maloprodajni centar „Delta Planet“ na Autokomandi, kao i još tri projekta u okviru novobeogradskih blokova 19 i 20.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Od najavljenih projekata jedan se već izvodi, a to je rekonstrukcija takozvane „male kule“ u okviru nekadašnjeg Geneksovog poslovnog kompleksa u bloku 19. Nekada najreprezentativniji poslovni kompleks u ovom delu Evrope, nagrižen zubom vremena, sada doživljava svoju prvu ozbiljniju rekonstrukciju od kada je izgrađen 1988. godine. Vrednost ovih radova je procenjena na oko 3.5 miliona evra i podrazumeva potpunu obnovu fasade i unutrašnjosti objekta. Pored ovog tekućeg projekta u pripremi su još dva u neposrednoj blizini, a to su poslovno-hotelski kompleks i nova centrala „Delta Holdinga“.

Što se tiče hotela u bloku 20, nakon uspešno realizovane rekonstrukcije hotela Crowne Plaza, nastavlja se saradnja „Delta Holdinga“ i IHG (Intercontinental Hotels Group). Trenutno su u toku pregovori sa IHG o realizaciji ovog projekta pod njihovim brendom, što najavljuje još jedan hotel iz renomirane lepeze brendova.

Sa druge strane, izgradnja nove poslovne centrale je ipak nešto bliže reazlizaciji. Ona je planirana na parceli gde se trenutno nalazi Impulse hall, odnosno namenska sportska dvorana u okviru kompleksa. Sportska dvorana izgrađena za potrebe stanovnika apartmana i korisnika poslovnog prostora biće uklonjena, a na njenom mestu nići će novi poslovni blok na 10 spratova. Bruto površina novog objekta biće približno 20.620 kvadrata uključujući i dve podzemne etaže sa 180 mesta za parkiranje.

Vrednost projekta nove poslovne centrale procenjen je na 25 miliona evra, dok je za arhitektonsko rešenje zadužen studio MYS Architects iz Tel Aviva u Izraelu. U toku je tender za projektovanje, a prema najavama iz „Delte“, izgradnja bi mogla da počne već u junu ove godine.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;