INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Futožani čekaju plažu, marinu i investitore

15.01.2015. | Dnevnik

Po željama i planovima mesne zajednice u Futogu, kao i rešenju koje je u vezi s tim stiglo iz JP „Urbanizam” iz Novog Sada, Plan generalne regulacije naseljenog mesta Futog, u ovoj godini najveće prigradsko naselje Novog Sada trebalo bi da dobije plažu i marinu kraj Dunava. Jer, to je velika potreba naselja s oko 25.000 stanovnika, s obzirom na to da uređene marine uopšte nema, a postojeće plaže su male i nedovoljne za potrebe sve većeg broja stanovnika.

- Futog se celim svojim obodom naslanja na Dunav, a nema marinu, a plaže su premale – kaže predsednik MZ Futog Zoran Crepulja. - Trenutno imamo samo plažu Vok, na početku naselja iz pravca Novog Sada, ali je neprikladna, neuređena i mala. Postoji i jedna privatna plaža, ali to je nedovoljno. Regulacionim planom je izgradnja takve infrastrukture planirana, te pozivamo građane da dođu u MZ, pogledaju regulacioni plan i daju svoje mišljenje o njemu, kao i konstruktivne predloge.

Rok za uvid je 16. januar, ali poslati su dopisi da se taj rok produži, jer zbog minulih praznika građani nisu bili u prilici da to urade. Očekuje se pozitivan odgovor pošto je rok za uvid građana bio zaista kratak. Plan predviđa da se marina izgradi kod Hale sportova, u Proleterskoj ulici, a plaža u njenoj blizini, uzvodno. Takođe, po regulacionom planu, plaža Vok bi se proširila te infrastrukturno opremila da bi u potpunosti odgovarala nameni.

Osim marine i plaža, u MZ Futog zatražili su da se proširi i infrastrukturno opremi i industrijska zona, deo naselja preko pruge, prema „Planti“. To bi omogućilo privlačenje investitora i izgradnju poslovnih objekata, što bi bilo od velikog značaja za Futožane, koje, kao i većinu građana Srbije, muči i visok procenat nezaposlenosti.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;