INFONET-468X60-BANNER

Zidovi protiv buke na auto-putu kroz Beograd

08.01.2015. | RTS

Na dve lokacije u Beogradu biće izgrađeni zidovi za zaštitu od buke sa auto-puta, i to kod KBC „Bežanijska kosa“ i kod Hitne pomoći, koje su na osnovu merenja označene kao posebno ugrožene, najavilo je Ministarstvo građevinarstva.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kako se navodi u saopštenju, na inicijativu potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, u saradnji sa Gradom Beogradom pokrenuti su konkursi za izgradnju zidova za zaštitu od buke na ove dve lokacije u gradu, prenosi „Tanjug“.

- Kod KBC „Bežanijska kosa“ je planirano da se pravi zemljani nasip sa zidom za zaštitu od buke od olakšanog betona, dok će kod Hitne pomoći biti izgrađen zaštitni zid, u kombinaciji visokoapsorbujućih aluminijumskih panela i panela od pleksiglasa – navedeno je u saopštenju.

To ministarstvao podseća da im se, na zahtev građana, obratio Grad Beograd kako bi se izgradile zaštitne barijere za smanjenje saobraćajne buke pored auto-puta E-75.

Na osnovu toga, dodaje se, potpredsednica Vlade pokrenula je inicijativu da se izgrade zaštitni zidovi pored najugroženijih lokacija, a JP „Putevi Srbije“ juče su raspisali konkurs za te radove.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;