INFONET-468X60-BANNER

Novi Sad: U kolektor 8 miliona evra

18.12.2014. | Novosti

Radovi na kanalizacionom kolektoru od Rumenačke ulice do Kvantaške pijace, vredni oko 8 miliona evra, privedeni su kraju. Ova investicija, kojom su završeni radovi na severnom slivu kanalizacije u Novom Sadu, finansirana je iz kredita „Evropske investicione banke“ (EIB), koji će JKP „Vodovod i kanalizacija“ vraćati iz sopstvenih prihoda, dok je Grad garant.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Reč je o obimnim radovima na koje se čekalo minulih 30 godina i koji su obuhvatili Rumenačku ulicu, Bulevar Jaše Tomića, Kisačku, Branka Radičevića, Bele njive i Venizelisovu ulicu – objašnjavaju u ovom komunalnom preduzeću. - Najveća korist od ove investicije biće efikasno odvođenje otpadnih i atmosferskih voda, eliminisanje obe „kade“, koje se stvaraju svaki put pri većim padavinama u Kisačkoj i Temerinskoj ulici, kao i bolja raspodela protoka kanalizacije duž celog sliva.

Sama izgradnja kolektora počela je 20. avgusta i tada je naglašeno da je u pitanju jedna od najvećih investicija u komunalni sistem Novog Sada ove godine, a kao svojvrstan kuriozitet navedeno je da su cevi prvi put u istoriji dopremljene u Novi Sad iz Francuske, preko reke Mozel i plovnim putem Rajna-Majna-Dunav.

Druga kapitalna investicija, koja se finansira iz kredita EIB, jeste proširenje fabrike vode, na čemu su građevinci i dalje angažovani, a posao je vredan devet miliona evra. Planovima je predviđeno da postojećoj fabrici budu dodata dva nova bloka – ozonizator i gau filteri – kako bi kvalitet prerađene vode, koju piju Novosađani, bio na najvišem nivou.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;