IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vlada odobrila pripajanje „Koridora“ preduzeću „Putevi Srbije“

21.11.2014. | Blic

Vlada Srbije odobrila je juče (20. novembar 2014.) saglasnost da se preduzeće „Koridori Srbije“ pripoji „Putevima Srbije“, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Odluka o spajanju tih javnih preduzeća doneta je sa ciljem podizanja efikasnosti, brže realizacije projekata i smanjenja troškova za oko 20 odsto, piše u saopštenju.

Navedeno je da je trenutna vrednost projekata u putnoj privredi Srbije 3,2 milijarde evra, a da će ta dva preduzeća biti reformisana spajanjem u jedno kako bi prioritetni projekti, kao što su saobraćajni Koridori 10 i Koridor 11, što brže bili završeni.

Vlada je 28. jula 2014. godine donela zaključak kojim se saglasila da započne pripajanje „Koridora Srbije“ i „Puteva Srbije“ i zadužila resorno ministarstvo da koordinira aktivnosti neophodne za sprovođenje tog postupka.

Trifunović: Spajanjem Koridora i Puteva ostvarena ušteda od dva miliona evra

- Odlukom Vlade Srbije, kojom je verifikovan nacrt ugovora o pripajanju preduzeća „Koridori Srbije“ ka preduzeću „Putevi Srbije“, učinjena je prva velika reforma u javnom sektoru Republike Srbije i ostvarena trenutna ušteda u budžetu od dva miliona evra, a u 2015. godini biće oko 20 miliona evra - istakao je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dejan Trifunović.

Do kraja godine, kako je najavio, imaćemo jedinstveno preduzeće koje će jedinstveno delovati kada je u pitanju upravljanje, održavanje, investicije na svim državnim putevima.

- Ovo je posebno važno zbog investicija na Koridoru 10 i Koridoru 11, koji treba da se završe do 2016. odnosno 2017. – rekao je Trifunović.

On je podsetio da do sada nismo imali takav slučaj, jer smo imali nejasnu ulogu preduzeća, isprepletane nadležnosti, zastoj u realizaciji projekata, a sada toga više neće biti.

- Imaćemo jedno preduzeće koje će država moći jasno da kontroliše, da prosto daje naloge, da čeka izvršenje, i to će značiti i promenu koncepta kada su u pitanju sve ove aktivnosti, posebno održavanje i investicije na svim državnim putevima – naveo je Trifunović.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;