INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pokrenuta izgradnja „Aviv Parka Zvezdara“

20.11.2014. | Beobuild

Pre nekoliko dana počela je izgradnja „Aviv Parka Zvezdara“, novog maloprodajnog centra u Beogradu. Početkom godine javnosti je najavljen projekat koji se nalazi na uglu ulica Živka Davidovića i Virpazarske na Zvezdari, prekoputa kula „Rudo“ i u blizini tramvajske okrenice u Ustaničkoj. Ova investicija dolazi kao nastavak uspešnog nastupa na našem tržištu izraelske kompanije „Aviv Arlon“, koja je već poznata po svom maloprodajnom parku u Pančevu. Nedugo posle njegovog otvaranja 2011. doneta je odluka da se započne sa investicijom u Beogradu.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Objekat maloprodajnog centra na Zvezdari prostiraće se na bruto 13.000 kvadrata (GLA 11.500m²), sa hipermarketom na 2.500 kvardata i brojnim drugim prodavnicama i sadržajima na četri etaže. U okviru objekta će se nalaziti i takozvani food court sa restoranom na poslednjem spratu. Za razliku od pančevackog „Aviv parka“ na otvorenom, ovo je zatvoren gradski centar, a podrazumeva i podzemnu garažu sa preko 200 parking mesta i još oko 50 mesta na otvorenim parkinzima. Pošto u ovom kraju grada nema modernih objekata ovakvog tipa, a nalazi se u blizini velikih stambenih zona na Konjarniku i u Ustaničkoj, zakupci pokazuju značajno interesovanje. Do sada je ugovoren zakup za 80% prostora novog centra.

Izgradnja komercijalnog objekta je samo prva faza, jer je projekat razvijan kao komercijalno-stambeni kompleks. Prema najavama investitora, u narednoj fazi biće izgrađeno rezidencijalno krilo u okviru iste arhitektonske celine. Planirana je izgradnja dva objekta sa 70 stambenih jedinica da komplementiraju razvoj bloka i njegovih funkcija. Za sada nema više informacija o stambenom delu, ni kada bi druga faza mogla tačno da počne, ali postoji dobra šansa da i taj deo bude pokrenut naredne godine.

Rokovi su ostali nepromenjeni, pa se otvaranje ovog maloprodajnog centra očekuje na jesen 2015. godine.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;