INFONET-468X60-BANNER

Severni prilaz Pupinovom mostu

06.11.2014. | Beobuild

Polako se približavamo otvaranju novog Pupinovog mosta, a za to vreme teku vrlo intenzivni radovi kako bi se sve realizovalo u planiranom roku. Pored južnih prilaza, još značajniji deo posla je ostao da se završi na borčanskoj strani. Na severnim prilazima nalazi se i najveća petlja na trasi Severne tangente, odnosno ukrštanje tangente sa Zrenjaniskim putem, kao i oko 6 kilometara dugačka veza od Pupinovog mosta do Zrenjaninske petlje.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Realizacija je naravno pri kraju, a fokus je sada na završetku velike Zrenjaniske petlje, proširenju Zrenjaniskog puta i vijaduktu „Zbeg“. Na samoj petlji sve prilazne rampe su zavrsene i asfaltirane, tako da je samo ostalo da se povežu sa mostovskom konstrukcijom, odnosno novom trakom Zrenjaniskog puta. Sada se postavljaju dilatacije i pripremaju spojevi, dok se na vijaduktu nanosi hidroizolacija. Saobraćajnica severnog prilaza, koja vodi od Zrenjaniske petlje ka Pupinovom mostu je praktično završena, a na skoro celoj dužini postavljena je horizontalna signalizacija i stubovi osvetljenja.

Pored radova na tangenti, radi se i na proširivanju Zrenjaniskog puta, koji će u delu kod petlje biti moderna saobraćajnica sa po tri trake u dva odvojena smera. Za sada je samo jedna strana puta završena, a vrše se pripreme za asfaltiranje druge strane kako bi se na nju nadovezale ulazno-izlazne rampe. Novo proširenje se proteže od denivelacije kod Zbega do kraja Zrenjaninske petlje u dužini od približno jedan kilometar. Izgradnja male petlje „Zbeg“ isto napreduje, doduše tamo tek predstoji betoniranje poslednjeg polja na mostu, a rade se elektroinstalacije, ugrađuju „Džerzi“ ograde i betoniraju ivčne staze.

Izvođači imaju rok da završe radove na Zrenjaniskoj petlji do 7. decembra. Sve mora da bude spremno za sredinu decembra kada će u prisustvu kineskog premijera biti otvoren Pupinov most, sa prilazima i delom tangente do Zrenjaniskog puta. Međutim, to nije kraj ovog projekta. Do septembra 2015. teče rok za završetak preostalih 12 kilometara, od Zrenjaniske petlje do Pančevackog auto-puta.

U međuvremenu pogledajte kako izgleda stanje na gradilištima severnih prilaza Pupinovom mostu, Zrenjaniske petlje i petlje „Zbeg“.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

MAREX
MAREX
GROSUPLJE
www.marex.si

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;