INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sređen još jedan urbani džep u Beogradu

18.09.2014. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorio je uređeni prostor između zgrada, na uglu ulica Mileševske i Petrogradske, takozvani urbani džep, i poručio da će se nastaviti sređivanje i ulepšavanje grada, kako bi bio bolji za život njegovih građana.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Nastavljamo sa sređivanjem i ulepšavanjem grada kroz sređivanje urbanih džepova, prostora koji do sada nisu imali neku posebnu namenu za građane. Drugačiji je osećaj kada umesto betonskog prostora koji nema ni klupe dobijate prostor pun zelenila, gde građani mogu da sednu i to je način na koji ovaj deo Beograda, ali i ceo grad, mogu da izgledaju atraktivnije i lepše – rekao je Mali.

Urbani džep nalazi se na Vračaru, na površini od 86 kvadratnih metara, izgrađen je od betonskih ploča u žutoj, crvenoj i terakot boji i okružen je žardinjerama. Mali je novinarima rekao da će se nastaviti sa ulepšavanjem grada i da će u narednom periodu biti sređen plato između ulica Vojislava Ilića i Grčića Milenka na Vračaru, a nakon toga i Gundulićev venac.

- Sredićemo što veći broj urbanih džepova kako bismo ulepšali život građana Beograda i kako bi oni koji žive u blizini imali potpuno drugačiju perspektivu života u Beogradu i kako bismo pojedine delove grada učinili atraktivnijim i lepšim – naveo je Mali.

On je podsetio da je nedavno otvoren plato na uglu Krunske i Golsvortijeve, takođe na Vračaru.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;