INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kuća sa prostranim zelenim krovom u Brazilu

31.05.2018. | Adam Williams | New Atlas

Ovu luksuznu rezidenciju u Porto Felizu, Sao Paolu  u Brazilu, projektovala je Marcio Koganova firma Studio MK27 u saradnji sa Lair Reisom. Otvara se ka spolja sa korsinim zastakljenjem na kome se nalazi betonski krov pokriven zelenilom i projektovana je tako da se uklapa u uređenu baštu i okolinu.

Slika 1. „Planar House“  (foto: Fernando Guerra)

„Planar House“ je prostrana (i bez sumnje skupa) kuća koja se prostire na 1.000m². Što se tiče konstrukcije, karakteriše je veliki betonski krov poduprt metalnim stubovima. Krovu se pristupa pokretnim merdevinama kada je potrebno održavanje i sadrži krovne prozore kako bi se povećala količina dnevne svetlosti koja ulazi u unutrašnjost i solarne ploče kako bi se umanjila potrošnja koja dolazi sa mreže.

Slika 2. „Planar House“  (foto: Fernando Guerra)

Njena unutrašnjost je podeljena na dva glavna dela. Prvi obuhvata spavaće i dnevne sobe za osoblje, teretanu, TV sobu i igraonicu, dok je druga skoncentrisana oko pet spavaćih soba, zajedno sa kupatilima.

Slika 3. „Planar House“  (foto: Fernando Guerra)

Tu se takođe nalaze i dnevna soba i trpezarija, kao i kuhinja. Kada je vreme pogodno, mogu se otvoriti velika klizna staklena vrata, što dovodi do izlaganja velikog dela kuće ka spoljašnjem svetu. Za uređenje kuće je zaslužna Diane Radomysler, što se ogleda u dekoru koji je jednostavan, ali elegantan sa mešavinom drveta, betona i stakla.

Slika 4. „Planar House“  (foto: Fernando Guerra)

Što se tiče eksterijera „Planar House“ njega karakteriše veliki bazen, sa drugom dnevnom sobom, trpezarijom i spoljnom kuhinjom. Stolica različitih boja prikačena je i visi sa plafona i služi za odmor, a zakrivljeni zid od opeke koji obuhvata deo kuće i bašte omogućava ulazak svetlosti.

Slika 5. „Planar House“  (foto: Fernando Guerra)

Radovi na ovoj kući su počeli u avgustu 2013. godine, a konačno završeni u februaru 2018. godine.

Slika 6. „Planar House“  (foto: Fernando Guerra)

Slika 7. „Planar House“  (foto: Fernando Guerra)

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;