INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Cigla sa dušom u Todorović ciglani

01.10.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Todorović ciglane su proizvođač opekarskih proizvoda sa višedecenijskim iskustvom. One obuhvataju tri odvojene jedinice u vlasništvu familije Todorović, od kojih se dve nalaze na teritoriji Republike Srbije u Čalmi (opština Sremska Mitrovica) i u Pećincima, i jedna na teritoriji Republike Srpske u Blaževcu (opština Pelagićevo).

Cigla sa dušom u Todorović ciglani

Osnovi proizvodnje opeke se nisu vremenom promenili. Međutim, tehnološki napredak je učinio da su danas moderna opekarska postrojenja znatno efikasnija što poboljšava ukupni kvalitet proizvoda. Potpuno znanje o sirovinama i njihovim svojstvima, bolja kontrola vezana za pucanje, poboljšani dizajn peći i naprednija mehanizacija doprineli su unapređenju procesa proizvodnje.

Višedecenijsko iskustvo u proizvodnji pune opeke u kompaniji Todorović prenošeno sa generacije na generaciju dovelo je do proizvoda koji su prepoznatljivi, kako u izvođenju grubih građevinskih radova, tako i u opremanju enterijera i eksterijera.

Cigla sa dušom u Todorović ciglani

Ciglana Todorović isporučuje opeku na sva ona gradilišta gde se želi postići ili sačuvati, autentičnost arhitektonskih ambijenata, bilo enterijera ili eksterijera.

Proizvodi iz pogona ciglane Todorović na najdirektniji način spajaju u sebi tradiciju pravljenja dobre cigle i potrebe tržišta danas. Asortiman predstavlja dragocenost za arhitekte i enterijeriste na svakom onom objektu gde je potrebno više od običnog proizvoda da bi se zadovoljile želje investitora.

Cigla sa dušom u Todorović ciglani

Neki od reprezentativnih objekata koji su građeni opekom iz pogona ciglane Todorović su: konaci manastira Hilandar na Svetoj gori, manastir Arhangela Gavrila kod Šida, ograda manastira Sv. Trojice na Limu (Crna Gora), restoran Gušti mora, Beograd, galerija Stefan, Beograd, letnja pozornica u Progaru i mnogi drugi.

Cigla sa dušom u Todorović ciglani

Spisak objekata u koje su ugrađene opeke iz proizvodnih pogona ciglane Todorović ne završava se samo sa nabrojanim reprezentativnim javnim objektima kulturnog, verskog i ugostiteljskog karaktera. Pored navedenih, tu spadaju i mnogi ekskluzivni objekti za individualno stanovanje.

Cigla sa dušom u Todorović ciglani

Želje investitora za klasičnim ambijentima, rustikom, detaljima i zidovima u toplim bojama najbolje je mogla biti ispraćena upravo ovim proizvodima.

Na ovim objektima Todorović opeke našle su primenu ne samo na samim objektima već i u uređenju same parcele:

  • ograde i kapije,
  • dvorišne i baštenske staze, zidići, klupe,
  • stepeništa,
  • lukovi.
 

Komentari: 1

Aco 25.07.2020 20.22.59

Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


XELLA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;