INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Dinamična fasada u Meksiko Sitiju

09.03.2017. | WAN

Ovaj objekat karakteriše dinamična fasada nazvana po starogrčkom matematičaru, fizičaru, inženjeru, pronalazaču i astronomu Arhimedu iz Sirakuze. Arhimedova dinamična fasada je inspiraciju pronašla u teoremama u geometriji koje je on postavio i dokazao. Korišćenjem najmodernijih tehnologija dizajna, firma FR-EE je projektovala ovu stambenu zgradu koja će postati novo obeležje distrikta „Polanco“ u Meksiko Sitiju, koji je poznat po svojoj kulturnoj raznolikosti i bogatom arhitektonskom nasleđu.

Slika 1. „Arquímedes 7“ (foto: FR-EE architects, preuzeto sa www.worldarchitecturenews.com)

Smeštena je u neposrednoj blizini Chapultepec parka - jednog od najvećih parkova koji predstavlja najpopularniju turističku destinaciju u Meksiku. Svakom stanovniku koji kupi stan u zgradi „Arquímedes 7“ ili skraćeno „A7“ biće obezbeđen izuzetan pogled na park. Pogled će se pružati sa velikih balkona jedinstvenih za svaku stambenu jedinicu.iza kojih se nalaze prozori od poda do plafona.

Luksuzni mermerom obloženi lobi „podiže“ raspoloženje sa staklenom fasadom koja uokviruje mirni zeleni krajolik i vodene sadržaje koji se nalaze izvan. Ekskluzivni sadržaji se nalaze u prizemlju i na krovu, i nude stanovnicima elegantne i luksuzne prostorije za opuštanje i zabavu. Bazenu, spa sadržajima i savremeno opremnljenom fitnes centru koji izlazi na vrt, se jednostavno može pristupiti iz lobija.

Slika 2. „Arquímedes 7“ (foto: FR-EE architects, preuzeto sa www.worldarchitecturenews.com)

Na krovu su smeštene fukcionalne prostorije, restoran sa privatnim i javnim delom, bar i terase sa pogledom na Chapultepec park i gradski horizont. Nalazi se u jednom od najpoželjnijih kvartova Meksiko Sitija i samo je nekoliko minuta od Masaryk Avenue šoping ulice, živopisnih restorana i mesta za noćni provod-. U blizini su i kulturni sadržaji, kao što su galerije, pozorišta i muzeji. „A7“ je predodređen da postane ikona distrikta „Polanco“ i zgrada sa jednom od najpoželjnijih lokacija u Meksiko Sitiju.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;