INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Bageri i separacije FIEBIG GmbH

01.03.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Po tradiciji ali i uz inovacije FFA Fiebig je razvila sveobuhvatnu paletu proizvoda koji pokrivaju rudarstvo, vađenje i obradu peska i šljunka.

Asortiman se proteže od plutajućih hvataljki-grajfera, usisnih plutajućih bagera, plutajućih transportnih staza, kopnenih transportnih linija, postrojenja za oceđivanje; specijalnih traka i točkova za odvod i oceđivanje, mašina za prosejavanje i oceđivanje šljunka i peska, do kompletnih mokrih i suvih separacijskih proizvodnih objekata, kao i postrojenja za brzi utovar i istovar brodova i železničkih vagona za rasute materijale.

Vađenje peska i šljunka i tehnologija prerade zahtevaju, zbog svojih prirodnih uslova i raznovrsnosti gotovih proizvoda stalne inovacije. Takođe i međunarodno tržište zahteva stalni razvoj novih procesa.

FFA Fiebig sa iskustvom od par decenija nudi visok stepen kvaliteta, pa je samim tim i osiguran kontinuirani rad i dug vek trajanja postrojenja i mašina pod ekstremnim uslovima.

Vađenje, transport i prerada peska i šljunka

Manji plutajući bageri grabiličari sa hidrauličnom rampom

Proizvođač plovnih bagera FFA Fiebig GmbH, jedini je proizvođač plutajućih bagera grabiličara sa hidrauličnom rampom. Plovni bager grabiličar sa hidrauličnom okliznom rampom brži je i stabilniji od plutajućih bagera sa mačkom, ne gubi vreme za prevoženje grabilice od rupe za iskop do silosa nad sitom za oceđivanje i nazad. Bagerima sa hidr. rampom ne treba most sa mačkom za prevoz grajfera, pontoni mogu biti manji, bager se ne ljulja zbog prenošenja bremena i zbog toga je stabilniji i sigurniji od plovnih bagera sa voznim mačkom. Plovni bageri FFA Fiebig sa hidrauličnom rampom brži su za vreme koje drugi bageri gube za prevoz hvataljke sa mačkom i zbog te prednosti imaju 30% veći kapacitet iskopa u odnosu na iste veličine bagera s mačkom.

Bageri i separacije FIEBIG GmbH

Manji plutajući bageri grabiličari sa hidrauličnom rampom

Nakon dizanja hvataljke iz vode, ispod nje se postavlja hidraulična rampa automatski u kosi položaj i stvara most, po kojem klizi šljunak iz grajfera u silos nad sitom ili trakom za oceđivanje materijala.

Plovni bager grabiličar sa okliznom rampom i cevnim vodom

Konstrukcija sa cevnim pritisnim vodom kod određenih pretpostavki je veoma racionalna. Npr. kada je iskopna masa šljunka mala i udaljenost se brzo povećava, ili kada je potrebno već delimično iskorišćenu šljunkaru produbiti.

Upotrebljene plutajuće cevi umesto plovnih transportera koštaju, s obzirom na troškove montaže i transporta, samo 1/5 cene plutajućih transportnih traka. Za poređenje sa klasičnim usisnim bagerom sa cevnim vodom ova kombinacija ima mogućnost odvajanja velikog kamenja na ugrađenoj hidraulično-podiznoj rešetki i tako pumpa dobija odgovarajući materijal za pumpanje. Visoka sposobnost i učinak, duži vek izdržljivosti rotora i kučišta predstavljaju prednosti. Šljunak se hidrauličnim dodavačem jednakomerno dovodi u niskougrađenu pumpu sa dovodom vode. Bager je priključen na visoki napon i ima radijus delovanja do 350 m i obično se kombinuje sa točkom za oceđivanje materijala na obali.

Bageri i separacije FIEBIG GmbH

Plovni bager grabiličar sa okliznom rampom i cevnim vodom

Plutajući bageri s hidrauličnom rampom i grajferom do 12m³

Bageri visokog kapaciteta do 1.000m³/č mogu vaditi šljunak do 100m dubine. Iskopni materijal se iznosi na obalu plutajućim transporterima GB800, međuosne daljine 25m i stabilnim deponijskim transporterom sa međuosnom daljinom od 60 m. U celosti cinkovana transportna linija jednostrano je prohodna i po njoj u pokrivenom žlebu sproveden je priključni kabal. Deponijski transporter ima visinu odbacivanja od 15m za dovoljno veliko deponiju ispod koje može biti bunker i oduzimni transporter za automatsko snabdevanje separacije. Oceđivanje materijala vrši se sa velikim linearnim sitom i hidrociklonom. Iz nameštene upravljačke kabine koja se nalazi visoko iznad oba elektro kontejnera pruža se dobar pregled nad čitavim postrojenjem. Kabina je opremljena komfornim sedištem, upravljačkim pultom za automatsko ili ručno rukovanje iskopa i transporta. Sve operacije su automatski osigurane i lančano povezane, tako da se u slučaju smetnje na bilo kom delu zaustavlja čitavo postrojenje.

Bageri i separacije FIEBIG GmbH

Plutajući bageri s hidrauličnom rampom i grajferom do 12 m³

Bageri i separacije FIEBIG GmbH

Grajferi-grabilice za podvodni iskop šljunka i peska, sa plovnim i hidrauličnim bagerima, za lučki pretovar brodova

Plutajući usisni bageri sa iskopno/transportnim lancem za iskop peska i sitnijeg šljunka

Specifičnost Fiebigovih plutajućih usisnih bagera je neprekinuti iskopno/transportni lanac sa izmenljivim zubima za labavljenje dna koji se nalazi oko usta usisne cevi. Na lanac montirani zubi labave tvrdo dno i transportuju veliko kamenje i ilovaču na gore i odlažu ih na transporter za strana tela, koji ih iznosi i odlaže u za to pripremljeni čamac za odvoz. Cela elektro instalacija i elektro pogon nalaze se iznad nivoa vode.

Bageri i separacije FIEBIG GmbH

Plutajući usisni bageri sa iskopno/transportnim lancem za iskop peska i sitnijeg šljunka

Staze, stepenice i hodnici za održavanje vitla, usisnih usta i iskopno/transportnog lanca obostrano su ograđeni sa pocinkovanim ogradama po čitavom bageru. Kontejner sa upravljačkom kabinom, elektro sklopnim ormarima i srednjenaponskim transformatorom postavljen je na bageru. Sa dodatnim upravljačkim pultom na obali moguće je upravljanje bagerom bez posade. Izvodljive su različite kombinacije u odnosu na snabdevanje energijom, dubinom iskopa, vrstom i načinom oceđivanja, kao i transportom materijala na obalu.

Bageri i separacije FIEBIG GmbH

Separacije sa direktnim dovodom materiala od plutajućeg bagera

Kontakti: www.ffa-fiebig.de, e-mail: technoport@siol.net,  telefoni: +386 41 626 586,  +43 664 1617850

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


TENGE-300X250-BANNER
SSAB-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
DOKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;