INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gradi se najviša zgrada u Izraelu

14.10.2016. | Amy Frearson | Dezeen

Firma Ron Arad Architects predstavila je slike poslovnog kompleksa koji je u izgradnji u Tel Avivu, za koji se očekuje da će postati najviša zgrada u Izraelu.

Kompleks „ToHA“, koji je trenutno u izgradnji će se sastojati od dve kule u staklu – niža će imati 28 spratova dok će viša imati čak 63 sprata.

Iz Ron Arad Architects, čije je sedište u Londonu, očekuju da će zgrada da nadmaši  244 metara visoku „City Gate Tower“ koja je za sada najviši neboder u Izraelu.

Projekat je zajednički poduhvat dve velike investiciine i razvojne kompanije. Kompleks se gradi na 1.800 kvadratnih metara. Lokacija je u centru grada.

Kao i dve poslovne kule, koje će se prostirati na 160.000 kvadratnih metara površine, tako će i sam kompleks imati tri sprata na kojima će biti sadržaji potrebni zajednici dok će na krovu biti veliki vrt.

Delovi kompleksa će biti podignuti na „nogice“ i sadržati područja sa biljkama, tako da je moguće da se stvore vrtovi i trgovi i okolo i ali i ispod kula.

Kule će imati oblik sa naglašenim uglovima kako bi stanari imali korist u vidu povećanja zaštite od sunca dok će sa druge strane dobijati više prirodne svetlosti.

Ron Arad koji je rođen u tel Avivu, svoju arhitektonsku firmu je osnovao 2008. godine u Londonu.

Radio je i sticao znanja kao arhitekta u okviru Architectural Association u Londonu, ali se prebacio na industrijski dizajn još u ranim 1980-im nakon što je otkrio „Rover“ auto sedište na lokalnoj deponiji i pretvorio ga u kultnu „Rover“ stolicu.

Realizovao je nekoliko građevinskih projekata, uključujući i prvi muzej dizajna u Izraelu. Njegova firma trenutno radi na centru za lečenje raka u severnom  delu Izraela.

Završetak projekta „ToHA““ se očekuje u 2018. godini.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;