INFONET-468X60-BANNER

Protočni bojleri i toplotne pumpe firme Teres-M

05.10.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Firma TERES-M se bavi prodajom proizvoda iz oblasti grejanja, ventilacije i klimatizacije. Zastupnik je, uvoznik i distributer nemačke firme STIEBEL ELTRON u Srbiji. Proizvodi ove nemačke firme korsite inovativnu tehnologiju za zagrevanje doma, uštedu energije i smanjivanje računa. Uz široki raspon zelenih tehnologija za grejanje prostora, grejanje vode, klimatizacije i električne energije, dizajniraju sisteme koji odgovaraju kako zahtevima tržišta i kupcima tako i životnoj sredini. Trude se da sve komponente odgovaraju individualnim situacijama, maksimizuju performanse i povrate ulaganje.

Slika 1. Protočni bojler

U ponudi firme je veliki broj proizvoda iz oblasti grejanja. U okviru ove kategorije se izdvajaju: bojleri, protočni bojleri, solarni kolektori, konvektori, toplotne pumpe i slično.

 

Iz širokog asortimana protočnih bojlera izdvajaju se:

PER (sa elektronskom kontrolom) - precizno održava podešenu temperaturu i štedi do 30% vode i energije u poređenju sa hidraulički upravljanim protočnim bojlerima. Sistem aktivno kompenzuje fluktuacije pritiska i temperature vode na ulazu. Pomoću višefunkcionalnog displeja temperatura vode se lako i precizno podešava do pola stepena. Može se postaviti bilo gde i može se postaviti ispod ili iznad lavaboa.

Slika 2. Protočni bojler PER

 

PEO (sa elektronskom kontrolom) - elektronski upravljani protočni bojler sa automatskim podešavanjem zagrevanja održava konstantnu izlaznu temperaturu vode sve do maksimalnog protoka. Temperatura vode se podešava na slavini.

PEY (sa elektronskom kontrolom) - protočni bojler za trenutno zagrevanje vode koji radi pod pritiskom i može snabdevati nekoliko točećih mesta. Izabrana temperatura u velikom procentu je konstantna (95%) bez obzira na protok – pritisak vode u mreži ili trenutni broj angažovanih točećih mesta i zato je ušteda električne energije i vode do 30% u odnosu na sve uređaje sa hidrauličnom kontrolom.

Slika 3. Protočni bojler PEY

 

PEG - predstavlja zanimljiv model u srednjoj klasi protočnih bojlera. On nudi udobnost korišćenja tople vode kao kod naprednijih elektronski upravljanih protočnih bojlera a po ceni jeftinijih modela iz srednje klase. Njegove osnovne prednosti su energetska efikasnost i udobnost koju pruža stabilnom temperature tople vode. Zbog toga nema temperaturnih kolebanja vode koja su uzrokovana promenama pritiska. Uređaj se može montirati i tamo gde ga mlaz tuša može poprskati. Pored ekonomičnog rada zauzima i malo prostora unutar prostora za tuširanje ili iznad kade.

Slika 4. Protočni bojler PEG

 

Mini protočni bojler - kompaktna veličina ovih bojlera ih čini izuzetno pogodnim za upotrebu gde je prostor ograničen, bilo kao verzija pod pritiskom ili obrnuto. Energija se koristi samo kad se koristi topla voda i idealni su za lokacije gde se koriste samo povremeno.

Slika 5. Mini protočni bojler

 

DCE 11/13 - zagreva vodu koja protiče kroz njega i održava konstatnu temperaturu na izlazu, bez obzira na ulaznu temperaturu vode. Uređaj zagreva vodu na samom mestu istakanja, od momenta kada je otvorena slavina za toplu vodu. Kratke cevi koje sprovode vodu do slavine obezbeđuju minimalne toplotne gubitke kao i male gubitke vode.

Slika 6. DCE protočni bojler

 

PHB – predstavlja hidraulički upravljani protočni bojler koji zagreva vodu dok ona protiče kroz uređaj. Zagrevanje vode počinje automatski čim se pusti voda i postigne se potreban protok za pokretanje uređaja. Sistem se sastoji od grejnog elementa od gole žice koji se nalazi u plastičnom kućištu koje je ispitano na pritisak. Sistem zagrevanja je pogodan za tvrdu i meku vodu jer nije podložan stvaranju kamenca.

Što se tiče toplotnih pumpi, one su ekološki efikasne i prihvatljive, kao i ekonomski isplative. One koriste energiju iz zemlje, podzemnih voda i vazduha za zagrevanje. Toplotna pumpa je termodinamički sistem grejanja. Toplota, koja se dobija iz vode, zemlje, spoljnjeg vazduha  ili odvodnog vazduha, prvo prolazi kroz isparivač odakle se dovodi, preko kondenzatora, u sistem grejanja. U ponudi firme TERES-M su različite vrste toplotnih pumpi u zavisnosti od toga koji se izvor iz spoljne sredine koristi, da li zemlja (geotermalni kolektor ili geotermalni sondni sistem) ili voda (podzemne ili površinske vode). U nekim slučajevima, odvodni vazduh iz mehaničkih sistema ventilacije se može koristiti i toplotnom pumpom (izduvni vazduh toplotne pumpe). Međutim, ovo je prikladano samo za kuće sa dobrom toplotnom izolacijom.

Više o ovome možete pogledati ovde.
 

 

 

 

Komentari: 1

stoja perkovic 25.11.2020 12.16.57

Postovani,interesuju me ugradnja protocnog bojlera. Moje kupatilo je uradjeno i postavljena keramika . Mnogi mi govore, da postavljanje protocnog bojlera nije moguce zbog struje,koju sam trebala povezati direktno sa broilom.Vase miisljenje mi je potrebno.

TEKSTOVI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;