INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Materijali za završnu obradu zidova firme Silex

04.10.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Koreni preduzeća Silex dosežu do davne 1932. godine kada su braća Topalović, Dobrosav i Tihomir, osnovali u Trsteniku radionicu za proizvodnju mlinskog kamenja KVARC. Zahvaljujući uspešnom poslovanju i odličnom kvalitetu njenih proizvoda 1935. godine firma KVARC prerasta u tvornicu mlinskog kamena, koja je posebnom uredbom Ministarskog saveta proglašena za privilegovanu industriju. KVARC osniva svoja predstavništva Beču, Temišvaru, Bukureštu, Krajovi i Sofiji, a kvalitet njenog mlinskog kamena postaje poznat širom Evrope. Veoma uspešno poslovanje firme KVARC prekida drugi svetski rat. Posle rata firma KVARC iz Trstenika prelazi u Osijek gde su tada bili povoljniji uslovi za rad privatnih preduzeća i u kome jedan od njenih osnivača Dobrosav Topalović, 1947. godine osniva novu firmu Silex. Zbog ratnih događaja u bivšoj SFRJ firma Silex u Osijeku prestaje sa radom, a Dobrosavljev sin Miloš, sa suprugom i sinovima osniva u Pančevu preduzeće Silex.

Silex je deoničarsko društvo za proizvodnju i trgovinu, a bavi se prvenstveno proizvodnjom materijala za završne radove u građevinarstvu, naročito materijalima za završnu obradu zidova.

Primena principa, čijem kompletnom ostvarenju stalno teže, dovela ih je do pozicije jednog od vodećih jugoslovenskih proizvođača materijala za završne radove u građevinarstvu. Tako su 1998. godine bili prvo preduzeće u oblasti proizvodnje materijala za završne radove u građevinarstvu koje je dobilo sertifikat Saveznog zavoda za standardizaciju za sistem kvaliteta prema standardu ISO 9001. Njihov sistem kvaliteta je 2003. godine proveren i potvrđen od strane SGS, renomirane svetske kuće za ocenjivanje sistema kvaliteta.

Silex uspešno posluje, tako da svake godine značajno povećava proizvodnju i plasman svoje robe. Imaju dobru i neprekidnu saradnju sa ino-partnerima. Beleže i porast izvoza svojih proizvoda na strana tržišta.

Silex svake godine izlaže svoje proizvode na Međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu, a na 24. Međunarodnom sajmu 1998. godine žiri sastavljen od eminentnih strušnjaka iz oblasti građevinarstva doneo je odluku da se posebno priznanje za izložena vrhunska tehničko-tehnološka rešenja dodeli Silex-u iz Pančeva za „TOPALIT“ – ukrasne maltere.

Otvaranjem našeg tržišta i postepenim ukidanjem ekonomskih sankcija, permanentno se širi ponuda najnovijih materijala za obradu zidova raznih evropskih proizvođača.

Svakom novom zahtevu tržišta Silex se brzo prilagođava, kako praćenjem ponude renomiranih svetskih proizvođača sličnih materijala, tako i stalnim sopstvenim istraživanjem. Asortiman njihovih prozvoda svake godine bogatiji je razvojem novih materijala.

Zadovoljstvo kupaca je njihov osnovni cilj. Znaju da nijedna njihova vizija o razvoju ne bi bila ostvaljiva bez stalnog dostizanja ovog cilja. Nadaju se da će iskustva iz prošlosti i njihove sadašnje sposobnosti biti dobra osnova za ostvarenje budućih mogućnosti.

U ponudi su materijali za završne radove u građevinarstvu, kao što su:

  • Ukrasni fasadni malteri – oni se proizvode u dva osnovna oblika - kao praškasti materijali na bazi mineralnih hidrauličnih veziva („TOPALIT“) i kao materijali u obliku paste na bazi sintetičkih akrilnih smola („TOPAKRILI“ i „MASTERI“). Prvenstveno su namenjeni za završnu obradu fasada, ali se zahvaljujući svojim karakteristikama (paropropusnost) mogu koristiti i za obradu unutrašnjih zidnih površina.
  • Ukrasni premazi za unutrašnje i spoljašnje radove  - ovde spadaju poludisperzione i perive disperzione boje. Mogućnost toniranja je u više desetina boja. U ovoj kategoriji su i fungicidna sredstva protiv buđi na zidovima.
  • Građevinski lepkovi – uključuju lepkove za keramiku, stiropor, siporeks, gipsane elemente, gipsane ploče itd. Elastični armirani lepak za stiropor vrhunskog kvaliteta.
  • Mase za izravnavanje – u ponudi je više vrsta masa za gletovanje na bazi sintetičkih veziva, na bazi kreča i gipsa. Mase za ravnanje podova.
  • Ostalo – ostali proizvodi koji su u ponudi su: mašinski malteri, mase za fugovanje keramičkih pločica, gips, oksidni pigmenti, podloge za zidove itd.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;