INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Luksuzna kuća na vodi nalik raži

21.09.2016. | Adam Williams | New Atlas

Firma Schopfer Associates čije je sedište u Bostonu planira da izgradi kuću na vodi koja će biti u obliku raže i nalaziće se u blizini nekog od ostrva u Egejskom moru. Dvospratnoj kući će se pristupati sa kontinenta preko njenog „repa sa žaokom", koji služi kao prilaz, i kuća se može preseliti na drugo obližnje mesto uz pomoć tegljača.

Kuća izgleda vrlo luksuzno, uz upotrebu betona, metalnih panela i velikog broja stakla a sve u cilju dobijanja vrhunskog osećaja. Kao i „Casa Brutale“, tu ima više od nagoveštaja dizajna jazbine Bondovog negativca.

Kuća nije mala, sa ukupom površinom sprata dolazi na oko 836 kvadratnih metara, međutim veličina može biti malo modifikovana u zavisnosti od želja klijenata. Iz Schopfer Associates su rekli da je i zamišljena kao manja verzija u službi funkcije gostoprimstva.

Veliki prostor koji čini „palubu“ će imati dvorište i garažu za dva automobila, uz dodatak beskonačnog bazena, đakuzija, kamina i doka za glisere.

Pristup kući je jedinstven sa natkrivenim ulazom. Sprat u prizemlju sadrži veliki dnevni boravak, kuhinju i trpezariju dok vijugavo stepenište vodi na sprat gde se nalaze tri spavaće sobe. Raspored će biti takav da će kupatila i sobe za garderobu biti sa bočne strane foajea glavne spavaće sobe.

Kuća će plutati na kompozitnoj betonskoj podlozi koja će omogućiti vlasniku da ostane na izabranom mestu ili se preseli u drugo obližnje uz korišćenje tegljača, iako očigledno niko neće želeti da se stalno premešta. Električnom energijom će se snabdevati priključenjem na regularnu mrežu na kopnu i putem solarnih panela.

„Sting Ray“ je još uvek u fazi planiranja, ali bi trebalo da bude završena krajem 2017. godine. Nema informacija još uvek o tome kolika će biti cena ali verovatno one koje zanima ovakva kuća takvi će moći i da je priušte.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;