INFONET-468X60-BANNER

Projekat „Garden Bridge“ u Londonu dobija podršku države

01.09.2016. | WAN

Raste pritisak na neprofitnu organizaciju Garden Bridge Trust u Londonu da pojačaju napore za prikupljanje sredstava za projekat „Garden Bridge“.

Konzervativna britanska vlada Tereze Mej je dala svoju podršku Thomas Heatherwickovom baštenskom mostu, dok su istovremeno zahtevali od projektniog tima da izađe i prikupi 52 miliona funti potrebnih za atrakciju koja će se nalaziti na Temzi u Londonu.

Kao jedan od najzelenijih gradova u odnosu na veličinu u svetu, ovaj novi most će doprineti bogatom pejzažu Londona kao i njegovoj raznovrsnoj hortikulturnoj baštini, parkovima, trgovima i vrtovima, kao i podržati mnoge autohtone biljne vrste karakteristične za priobalje reke.

Iz kancelarije ministarstva saobraćaja Velike Britanije sekretara Krisa Grejlinga dali su svoju podršku za kontraverzni projekat koji je podelio mišljenja od kada je prvobitno predložen.

On je potvrdio da će njegovo ministarstvo nastaviti da osigurava 175 miliona funti za prelaz preko Temze.

Međutim, ministri su odbili zahtev iz firme Garden Bridge Trust da se poveća nivo jemstva od 9 do 15 miliona funti.

Pritisak sada raste na poverenike da pojačaju napore za prikupljanje sredstava hitno i zadrže projekat da se odvija po planu. Ako se identifikuje preostalih 52 miliona funti Heatherwickov projekat će biti u mogućnosti da nastavi sa radovima kasnije ove godine.

Portparol iz Garden Bridge Trust, rekao je: „Vlada je jasno istakla da želi da nastavi da podržava „uzbudljiv i inovativan“ „Garden Bridge“ i pristali su da produže veliki deo svog ugovora vezanog za jemstvo. Poverenici su se složili da istražuju dalje potrebna jemstva i trenutno rade sa novim izvorima iz privatnog sektora na izgradnji i dobijanju podrške."

U međuvremenu, insajder  iz „Whitehall“ je rekao: "Poverenici treba bolje da rade na prikupljanju novca. Finansijska podrška Vlade se ne može nastaviti u nedogled. Poverenici trebaju da prikupe preostala sredstva na vreme kako bi projekat nastavio po planu."

Na pitanje da li je Vlada rekla da je potrebno da poverenici treba da naprave napore u svom poslu kada je u pitanju prikupljanje potrebnih sredstava, insajder je rekao: „Tako je."

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;