Profilisani limovi – Pan Komerc

19.07.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Privredno društvo Pan Komerc d.o.o. iz Požege bavi se proizvodnjom profilisanih limova sa iskustvom dužim od 25 godina. Prepoznatljivim i jedinstvenim na tržištu Pan Komerc čini visoka preciznost u proizvodnji trapezno i sinusno profilisanih limova, limova u obliku crepa, falcovanih samouklapajućih i lučno savijenih limova, kao i proizvodnja ventilisanih metalnih fasada – kasetni sistem, mreža istegnutog metala, oluka i olučnih sistema, snegobrana, opšiva i kompletne limarske galanterije.

Materijal koji Pan Komerc koristi za proizvodnju profilisanih limova isporučuje najveći svetski proizvođač čelika Arcelor-Mittal kao i valjaonica aluminijuma Impol Seval. Na taj način Pan Komerc obezbeđuje kontinuiran kvalitet svojih proizvoda bez oscilacija u karakteristikama lima.

Slika 1. Pan Komerc

Trapezni i sinusni limovi profilišu se na savremenim, potpuno automatizovanim mašinama čime se garantuje preciznost izrade i visok kvalitet proizvoda. Pan Komerc proizvodi veći broj  trapeznih profila sa visinom rebra od 2 do 153 mm, odnosno dve vrste sinusnih profila visine 18 i 27 mm. Trapezni limovi predstavljaju najveći deo proizvodnog asortimana Pan Komerca jer su neizostavni element savremenih krovnih i fasadnih konstrukcija, dok sinusni limovi od alumijuma i čelika predstavljaju elegantno i vizuelno uspešno rešenje za oblaganje modernih fasada.

Slika 2. Trapezno profilisani limovi

Pan lučno profilisani limovi prate liniju lučno konstruisanih krovnih nosača i obezbeđuju adekvatno tehničko rešenje pokrivanja takvih krovova. Lučno savijeni limovi mogu biti izrađeni u trapeznoj i sinusnoj verziji od aluminijuma ili čelika prema dostavljenom zahtevu kupca.

Pan limovi u obliku crepa kombinuju tradicionalni izgled glinenih crepova sa svim prednostima savremenih materijala. Otporni na zemljotrese i UV zračenja limeni crepovi Pan C15 i C40 lakši su i do 10 puta od klasičnih keramičkih, a pažljivo su kreirani kako bi upotpunili najreprezentativnije rezidencijalne objekte od planinskih ambijenata do gradskih centara.

Slika 3. Pan krovni limovi u obliku crepa

Pan KS sistem ventilisanih metalnih fasada prati svetske trendove u dizajnu i konstruisanju fasada i ističe linije samog objekta. Savremeno tehničko rešenje odgleda se u skrivenom načinu fiksiranja elemenata i širokom spektru dostupnih materijala. Kasetni elementi izrađuju se od aluminijuma, inoxa, titan cinka i čelika u različitim bojama i teksurama.

Slika 4. Pan KS ventilisane metalne fasade

Mreže istegnutog metala dobijaju se postupkom „istezanja“ limova prema zahtevu kupca u zavisnosti od željenog vizuelnog efekta koji se želi postići kao i nivoa prozirnosti, odnosno inteziteta transparentnosti. Mreže istegnutog metala poseduju odlične mehaničke osobine, mogućnost zavarivanja, a izrađuju se u različitim dimenzijama od čelika, aluminijuma ili inoxa. Mreže istegnutog metala mogu se koristiti kao elementi metalnog nameštaja, spuštenih plafona, ograda, fasada, obloga i maski, filtera, polica, itd.

Slika 5. Pan mreže istegnutog metala

Pan olučni sistemi izrađuju se na automatizovanim linijama u dužinama 4, 5 i 6 metara u promeru od Ø 100 mm. Pan oluci obloženi su zaštitnom UV stabilnom folijom kako bi se oštećenja prilikom ugradnje i manipulacije svela na minimum. Uz oluke dostupni su i svi drugi prateći elementi olučnih sistema kao i sva limarska galanterija za krovove: snegobrani, slemenjaci, vetar lajsne, okapnice i svi druge vrste limenih opšiva koje se izrađuju prema zahtevu kupca.

Slika 6. Pan oluci i olučni sistemi

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad R 20.04.2018.
Pa zašto zatrpavate Vinču otpadom, tamo je ...
Vladimir 22.03.2018.
Ja licno bi zamolio g.Rodica da ako je u mo...
nik 21.03.2018.
Po našem običaju, radovi na najprometnijim ...
Darko 20.03.2018.
A šta se čepom na Trošarini? Potez Save Maš...
Mika 18.03.2018.
Da li radite u Stbiji i koja je cena lifta ...