INFONET-468X60-BANNER

Bazen uklopljen u okolinu

25.05.2016. | WAN

Ovaj futuristička trouglasta zgrada u kojoj je smešten novi bazen u Hong Kongu je izvedena iz oblika lokacije na kojoj se nalazi.

Iz firme Farrells su dobili zadatak da izgrade novi objekat za „Kennedy Town Swimming Pool“ u Hong Kongu, nakon što je bivši objekt srušen kako bi se napravio prostor za novu MTR železničku stanicu.

Lokacija koja je izabrana za bazen je bio napušten parking prostor na delu meliorisanog zemljišta, sa pogledom na more. Iz Farrellsa su angažovani da stvore upečatljivu znamenitost okruženu uređenim drvećem i zelenim zidovima koja će oživeti okolinu i privući lokalno stanovništvo da budu zdravi i u formi, koristeći sadržaje objekta.

Da bi se to postiglo, oni su projektovali futurističku trouglastu formu izvedenu iz oblika same lokacije i okruženu „istorijskom“ gradskom tramvajskom linijom, stambenim kulama i lukom „Victoria Harbour“.

Prva faza kompleksa – 50 m spoljni bazen i manji otvoreni bazen – otvoreni su za javnost 2011. godine. Tokom izgradnje nove pruge „West Island Line“ na lokaciji u komšiluku otvoreno je okno koje je iskorišćeno za prvu fazu za uklanjanje podzemnog tla. Sada kada je otvorena železnička pruga, izgradnja druge faze bazena sa dva zatvorena bazena, đakuzijem i otvorenim vrtom je u toku i trebalo bi da bude završena u oktobru ove godine.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;