INFONET-468X60-BANNER

Najveći svetski sajam osvetljenja - Frankfurt na Majni, 13-18. marta 2016.

30.11.2015. | Gradjevinarstvo.rs

Light + Building 2016: gde savremeni prostor oživljava: digitalan – individualan – umrežen

Najveći svetski sajam osvetljenja i instalacija spaja oko 2,500 izlagača u Frankfurtu na Majni.

Dizajn i tehnologija u harmoniji: novi proizvodi i trendovi u 22 izlagačke hale

„Gde savremeni prostor oživljava: digitalan – individualan – umrežen“, predstavlja moto Sajma osvetljenja i instalacija 2016. Kombinacija osvetljenja i instalacija čini ovaj sajam vodećim međunarodnim sajmom sa ponudom proizvoda koja je bez premca. Industrija će predstaviti inteligentna rešenja, tehnologije okrenute ka budućnosti i savremene trendove u projektovanju, koji ne samo što zgradu čine ekonomski efikasnijom već i podižu standard kada su u pitanju komfor, bezbednost i arhitektura, ali i unapređuju kvalitet života korisnika.

Svi poznati lideri na tržištu su već prijavili svoje učešće na Sajmu od 13. do 18. marta 2016. pa će izlagački centar biti u potpunosti okupiran. „Oduševljeni smo jako dobrim odzivom od strane izlagača, koji pokazuje da Sajam osvetljenja i instalacija prikazuje ovaj sektor u celini te da je savršena platforma za to. Tako da smo mi sigurni da će ovaj naredni sajam biti potpuni uspeh i jedva čekamo da vidimo ono najbolje što ima da ponudi,“ kaže Wolfgang Marzin, predsedavajući Upravnog odbora Frankfurtskog sajma (Messe Frankfurt). Sajam osvetljenja i instalacija je u skladu sa vremenom i ističe ono što je od aktuelnog interesovanja za sektor. Pored toga, akcenat neće biti samo na najnovijim trendovima iz sfere tržišta osvetljenja i uticaja koje ono ima na ljude već i na mrežnoj bezbednosti, pametnim kućama, automatizaciji zgrada i efikasnom upravljanju energijom.

Jedna od glavnih tema Sajma biće inovacije na polju tehnologije bezbednosti i zaštite. Integracija različitih bezbednosnih sistema, kao što su video nadzor i kontrola pristupa, te povezivanje i uključivanje istih u automatizovane instalacije pametnih kuća i zgrada, su značajni aspekti interesovanja kako za sam sektor tako i za korisnike.

Na Sajmu Light + Building 2016, posetioci će biti u mogućnosti da vide sve najnovije proizvode. Takođe, brojni izlagači će prikazivati svoje inovacije i rešenja za mrežnu bezbednost i sigurnost. Štaviše, mnogi događaji iz pratećeg programa će biti posebno osmišljeni i prilagođeni za potrebe sektora tehnologije bezbednosti i sigurnosti (predavanja stručnjaka na temu trenutnog razvoja i praktičnih primera koristi od mrežne sigurnosti i bezbednosti).

Tokom šest dana trajanja Sajma, oko 2,500 izlagača će predstaviti sve najnovije trendove iz sektora, koji će, takođe, učestvovati i u različitim programima i događajima, te podvrgnuti detaljnom ispitivanju tokom predavanja stručnjaka – što je savršena kombinacija za posetioce koji žele o svemu da se informišu. Dodatno, Sajam pruža jasan pregled tržišta: podeljen je na tri glavna sektora – osvetljenje, elektrotehniku i automatizaciju kuća tj. zgrada – u okviru kojih izlagači izlažu svoje proizvode u 22 hale.

Projektovanje i tehnologija u savršenoj harmoniji

Potražnja za prijatnim poslovnim i privatnim prostorom i okruženjem je veća nego ikad. Paralelno sa ovim, rastu i očekivanja kada je u pitanju energetska efikasnost, bezbednost i sigurnost, kao i komfor. Sve veća digitalizacija i umrežavanje elektroinstalacija znači da korisnici mogu imati koristi od pojedinačnih rešenja. Ovaj važan aspekt je takođe u prvom planu Light + Building sajma, kroz integraciju projektovanja i tehnologije, koji idu „ruku pod ruku“ i „oživljavaju moderan prostor“ kada se iskombinuju tako da naprave inovativne i sisteme okrenute ka budućnosti.

’Moderni prostori’ su, takođe, i tema specijalnog programa „Digital Building“, koji odslikava moto sajma Light + Building, ’Gde moderni prostori oživljavaju’ i ilustruje njegov  lajtmotiv: ’digitalan – individualan – umrežen’, sa različitim tehničkim rešenjima. Fokus ovog specijalnog programa je na ’sobama u funkcionalnim zgradama’. „Digital Building“ prikazuje primere tehnologije i sistematične i umrežene interakcije između komponenti u modernim zgradama. Najnoviji razvoj je prikazan sistematično i povezan sa različitih aspekata sa tehnologijom gardnje.

Digitalna regulacija svetla: nove dimenzije za projektovanje osvetljenja

Sa dobro promišljenim i umreženim sistemom kontrole osvetljenja, nije moguće samo savršeno osvetliti sobe već iskoristiti i različite aspekte upravljanja osvetljenjem, poput korišćenja blistavih boja ili  potpuno zatamnjivanje. Rasveta prilagođena čoveku, odnosno uticaj rasvete na našu produktivnost i osećaj blagostanja, je trenutno tema koja je ne samo moderna već i sve više dobija na značaju kada je u pitanju planiranje novih zgrada i projektovanje osvetljenja. Trend u planiranju javnih površina ide ka raznolikoj i individualnoj upotrebi formi u projektovanju rasvete. U slučaju urbane rasvete, rezultat nije samo u maksimalnoj efikasnosti već i u uštedi novca. Posetioci će biti u prilici da saznaju više o ovim i drugim trendovima, uključujući trendove u projektovanju, na najvećoj svetskoj platformi namenjenoj tržištu osvetljenja, sajmu Light + Building.

Oko 1,650 proizvođača će predstaviti kompletnu ponudu svojih proizvoda i usluga koje se tiču osvetljenja: dizajn rasvete raznih stilova, od modernog do klasičnog, tehničku rasvetu i lampe svih vrsta i namena, kao i veliku selekciju delova i dodataka za rasvetu. Posetioci će moći da vide rasvetu sutrašnjice na ukupno 16 spratova hala 1-6 i 10, kao i na Forumu. Na primer, ljubitelji dizajna će biti u mogućnosti da dobiju novu inspiraciju u hali 1. U hali 3, posetioci će pronaći tehničke inovacije orijentisane ka budućnosti, dok će u hali 5.0 fokus biti na spoljašnjoj i uličnoj rasveti. Dekorativna rasveta za kuće moći će da se vidi u halama 5.1 i 6.1.

Vredne sinergije u tri proizvodna segmenta: elektrotehnika, automatizacija u građevinarstvu i osvetljenje

Kroz kombinaciju svih tehničkih disciplina, automatizacija u gradnji igra važnu ulogu: sve češće umrežavanje i digitalizacija elektroinstalacija unapređuje kvalitet života kako u objektima poslovne namene, tako i u privatnim stanovima i kućama. Industrija na Sajmu predstavlja rešenja i tehnologije usmerene ne samo ka smanjenju potrošnje struje i savremenim očekivanjima po pitanju sigurnosti i bezbednosti već i kreativne mogućnosti za pojedince i visok nivo komfora.

Za sektor elektrotehnike, sajam Light + Building predstavlja najvažniju svetsku platformu za pametne tehnologije instalacija. Posetioci trgovci će u hali 8.0 pronaći širok izbor proizvoda i usluga namenjenih energetski-efikasnoj gradnji, elektroinstalacijama i izgradnji infrastrukture, dok će se u hali 11.0 nalaziti sve potrebno za elektroinstalacije i tehnologiju umrežavanja. Dodatno, pojedini proizvođači će u pomenutim halama prikazati i proizvode namenjene automatizaciji stanova i kuća.  Elektroinstalacije i tehnologije sistema gradnje koje se koriste u projektovanju su smeštene u hali 11.1. Sa oko 500 izlagača, ove tri izložbene hale nude sveobuhvatan pregled najnovijih trendova iz domena automatizacije stanova i kuća.

Automatizacija kuća i zgrada igra bitnu ulogu u planiranju integrisane gradnje. U hali 9.0, oko 350 izlagača će predstaviti rešenja za automatizaciju kuća i zgrada, kao i izgradnju infrastrukture. U ovoj hali će, takođe, moći da se nađu i rešenja za energetski-efikasnu gradnju i elektroinstalacije.

Kao dodatak širokom spektru proizvoda koje će izlagači prikazati, Sajam osvetljenja i građevinarstva karakterisaće i bogat prateći program događaja, koji će 2016. godine u fokusu imati sigurnosne i bezbednosne tehnologije, digitalnu gradnju i BIM (Building Information Modelling), pametne zgrade i trendove na tržištu osvetljenja. Raznovrsne teme događaja privući će mnoge posetioce i trgovce uključujući arhitekte, inženjere, planere, arhitekte enterijera, projektante, zanatlije, maloprodajne/veleprodajne trgovine i industriju – od specijalnih izložbi, preko stručnih predavanja, do prezentacija najnovijih trendova.


Više informacija na http://www.light-building.com.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER
SEEBBE2022-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;