INFONET-468X60-BANNER

Prozor koji pušta više sunčeve svetlosti u stan

05.11.2015. | Adam Williams | Gizmag

Bašte i balkoni nisu nešto što se često može videti na zgradama, ali Aldana Ferer Garsija je kreirala posebnu vrstu prozorskog rama, koji po obliku izgleda kao nekakav razvučeni prozor, omogućavajući stanarima da uhvate poneki zrak Sunca dok borave u stanu.

Iako za sada samo kao koncept pod nazivom „More Sky“, zamisao autorke podrazumeva izradu drvenog okvira za prozor sa nekoliko staklenih delova, i nekom vrstom tapaciranog sedišta. Garsija, takođe, kaže da bi prozor mogao biti naknadno izmenjen tako da se prilagodi za nekoliko različitih varijanti prozora.

Najzanimljivije kod ovog prozora jeste način na koji je ceo ram razvučen tako da omogućava stanaru da se zavali u sedište i tako visi sa zgrade. Može se reći da ova ideja nije baš dopadljiva onima koji se plaše visine, ali sa druge strane, reklo bi se da je potencijalno privlačna onima koji bi rado na što prirodniji način uneli u sebe malo vitamina D.

„’More Sky’ predstavlja neku vrstu udobnog kutka jednog doma, koji pruža vizuelni užitak, pristup sunčevoj svetlosti i svež vazduh malim stanovima,“ kaže Garsija. Ona je ovaj projekat osmislila kao deo svoje teze. Iako od same autorke nemamo direktnu potvrdu o realizaciji, bićemo odvažni i reći da ovaj projekat ipak, za sada, ostaje samo na papiru. U svakom slučaju, vrlo lako bismo mogli zamisliti ovaj prozor u sklopu nekog budućeg luksuznog, modernog stana.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;