IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

JCB 3CX KOMPAKT: Inovacija dostojna 70 godina postojanja kompanije – TERRA SRBIJA

29.09.2015. | Gradjevinarstvo.rs

Nedavno je u sedištu kompanije JCB u Rousteru (Rocester) predstavljen JCB 3CX Kompakt – smanjena verzija rovokopača po kome je JCB postao poznat u celom svetu. JCB bager utovarivač je osmislio osnivač kompanije, Džozef Siril Bamford 1953. godine i od tada je prodato više od 600.000 mašina. Ali moderna gradilišta postaju kompaktnija i preopterećena i kupci traže manje mašine.

JCB je prepoznao ovaj zahtev klijenata i višemilionska investicija je rezultirala inovatinom HI-TECH 3CX koja je za 35% manja od standardnog modela, ali je zadržala snagu i brzinu svog većeg brata. Prvi primerci novog modela počeli su da izlaze sa proizvodnih linija u glavnom sedištu kompanije u Rousteru u Velikoj Britaniji i kupci iz celog svega dolaze da se uvere u njene izvanredne karakteristike.  

Kako je JCB 3CX Kompakt širok 1,9m, on je skoro pola metra uži od standardnog rovokopača, pa je pogodan  za rad u niskim zgradama i podrumima. Uz to, visina od 2,74m omogućuje mu pristup skučenijim prostorima za rad, poput bašta, parkova i malih gradilišta sa ograničenim prostorom za prilaz.

Upravljanje mašinom je znatno poboljšano jer je krug okretanja za 16% manji nego kod standardnog rovokopača i iznosi 5,8 metara. To mu omogućuje da se okrene za 180˚ u jednom kolovozu. Promenljivi režim upravljanja 2WS/4WS pruža vozaču mogućnost lakog prelaska sa režima vožnje u radni režim.

Hidrostatička transmisija sa tri brzine omogućuje brzinu vožnje do 40km/h i čini 3CX Kompakt potpuno nezavisnim za veliki radni učinak bez oslanjanja na drugu opremu za transport.

Impresivnim povećanjem hidrauličnog protoka od 19%, na 100 litara/min., u kombinaciji sa standardnim servo upravljanjem na bagerima, operateru se pruža mogućnost izvanredne kontrole u radu sa rovokopačem 3CX Kompakt.

JCB 3CX Kompakt ima mogućnost rada sa najširom lepezom priključaka koristeći izbor između spojke za 2CX rovokopače i kompaktnih utovarivača kao i hidraulične brze spojke za bagere, za brzu izmenu priključaka.

Klima uređaj i LiveLink – uređaj za satelitsko praćenje, su standard na toj mašini.



Predstavljanje 3CX Kompakt u sedištu JCB u Rousteru

Povodom obeležavanja 70-godišnjice, predsednik kompanije JCB, lord Bamford je rekao: „JCB bager utovarivač je izgradio kompaniju takvu kakva je danas i učinio da postane poznata širom sveta. Kompanija ne može da ostane ista, da se ne menja, treba da inovira da bi rasla. Sve više naših klijenata je govorilo da im je potreban bager utovarivač koji je manji, jer rade u zakrčenim gradovima i na uskim ulicama.

Odgovorili smo na njihov zahtev projektovanjem potpuno novog 3CX Kompakt bagera utovarivača. Kako kompanija slavi 70 godina postojanja, uveren sam da će ta inovativna mašina osvojiti sve više i više kupaca širom sveta“.

Dani otvorenih vrata Terra Srbija

Postaje tradicija da Terra Srbija organizuje Dane otvorenih vrata – u maju u sedištu u Beogradu i u septembru u poslovnoj jedinici u Nišu. Odziv posetilaca iz godine u godinu raste i obavezuje da mašine koje se predstavljaju budu u skladu sa njihovim interesovanjem.
Tako je Dan otvorenih vrata, koji je protekle nedelje održan u poslovnoj jedinici u Nišu imao pravu sajamsku atmosferu.

Izloženi modeli JCB kombinovnih mašina - 3CX, 3CX Super, 4CX i 5CX uvek izazivaju veliku pažnju posetilaca, jer je JCB „kombinirka“ najpopularnija mašina na našim prostorima i svaka inovacija mora lično da se testira. Sa nestrpljenjem se očekuje i dolazak na naše tržište najnovijeg modela - 3CX Kompakt, koji je nedavno predstavljen javnosti u sedištu JCB u Rousteru.

Rastom popularnosti JCB mini i midi bagera u svetu raste i broj inoviranih i novih modela, naročito u segmentu midi bagera. Nova generacija midi bagera rezultat je značajne investicije JCB-a u razvoj i inovacije svih modela mašina u skladu sa tražnjom kupaca širom Evrope pri čemu je najvažniju ulogu imala produktivnost i ekonomična potrošnja goriva. Kao rezultat takvog tržišnog pristupa, JCB je proširio ponudu midi bagera modelima 65R-1, 85Z-1, 86C-1, 90Z-1, 100C-1.



Dan otvorenih vrata Terra Srbija

Terra Srbija je ovlašćeni zastupnik za RUBBLE MASTER drobilice. Ove godine su posetioci Dana otvorenih vrata prvi put imali priliku da se bliže upoznaju sa tom opremom, jer zbog kompleksnosti opreme i specifičnosti transporta retko se izlažu na manjim manifestacijama. RUBBLE MASTER kompaktne drobilice i separatori proizvode homogene, visoko kvalitetne agregate od građevinskog otpada i prirodnog kamena - ekonomično i na licu mesta, što je veoma interesantno za naše tržište.

Veliki deo izložbenog prostora, po prvi put, zauzimale su i JCB korišćene mašine različitih modela. Zbog dobrog kvaliteta mašina, dostupnosti delova i kvalitetnog servisiranja JCB korišćene mašine su veoma tražene, pa je, očekivano, interesovanje posetilaca bilo veliko.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


West Balkans Machinery
DOKA-300X250-BANNER
TENGE-300X250-BANNER
SSAB-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;