INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Stari magacin hrane pretvoren u moderan stan u Sidneju

20.07.2015. | Contemporist

Australijski arhitektonski biro Allen Jack+Cottier je transformisao stari magacin u privatnu rezidenciju na dva nivoa sa ogromnom kapsulom za spavanje od ugljeničnih vlakana. Ovo živopisno prebivalište, pod nazivom „Mancave“, je sofisticirani stan u Sidneju koji savršeno ujedinjuje privatno stanovanje i život sa stilom.

Skladište sa 1.060 metara kvadratnih površine, koje je nekada funkcionisalo kao fabrika za pravljenje hrane, je izmenjeno tako da smesti veliku dnevnu sobu, četiri spavaće sobe, kuhinju, muzičku sobu i veliku terasu i bazen za plivanje.

Najuzbudljiviji dodatak je kapsula za spavanje - skulpturalana struktura koja se nalazi u sredini gornjeg sprata i koja smešta privatni apartman vlasnika. Ovaj prostor nalik pećini odražava sveukupni odnos arhitekata ka dizajnu, koji su morali da stvore boravak sa optimalnim nivoom privatnosti, uz istovremeno uvođenje dodatnog svetla.

Zidovi i plafoni su obloženi sa belom smolom, a čitav prostor ima raznih materijala i tekstira, pločica, tkanina i drveta. Prvi nivo stana ima završnu obradu koja se tradicionalno koristi za jahte za povećanje izdržljivosti. Noću, kuća je osvetljena sa LED osvetljenjem, uključujući i LED svetleće platno koje može da služi i kao projekcijski ekran idealan za puštanje filmova.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;