INFONET-468X60-BANNER

Ludačka kuća uklesana u litici iznad mora sa bazenom umesto krova

08.07.2015. | Unacrate

Budite pažljivi! Ova ludačka betonska kuća bi mogla da vam izazove morsku bolest. Uklesana u litici sa pogledom na Egejsko more, Brutalna kuća (Casa Brutale) je brutalistička zgrada koja podseća na legendarnu Kuću Malapante u Napulju, Italija, osim što je volumetrijski obrnuta.

Monolitna podzemna struktura ima krovni bazen koji deluje kao providni plafon, i pogled koji će sigurno uznemiriti one sa slabim srcem.

Deo kuće koji je okrenut ka moru je u potpunosti transparentan i pruža jedinstvene poglede na more. Stakleni balkon na dnu kuće je dostupan preko stepeništa koje vodi skroz do ulaza.

Neobložena kuća ima čistu formu, sirove betonske površine i prostore koje se takođe stapaju u strane litice. Veliki svetlarnik smešten iznad glavnog dnevnog boravka je u stvari bazen za plivanje napravljen od ojačanog stakla.

Osim glavne staklene površine koja je okrenuta ka moru, stakleni bazen je jedini otvor koji donosi prirodnu svetlost u kuću. Voda razliva sunčevu svetlost stvarajući fantastičnu atmosferu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;