INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Bauder TOP VENT NSK – Paropropusna razdelna folija za metalne obloge

01.07.2015. | Gradjevinarstvo.rs

Metalni krovovi i fasade su tehnički zahtevni sistemi. Visoki zahtevi se pogotovo postavljaju u pogledu zaštite od vlage ispod metalnih pokrivki. Bauder TOP VENT NSK razdelna folija za metalne obloge, sa samolepivim spojevima nudi u startu trostruku sigurnost.

Ova jedinstvena folija je debljine svega 8mm, a služi kao sloj za izravnavanje i drenažu. Izdržljiva, postojanog oblika i direktno utkanih sintetičkih vlakana, Bauder TOP VENT NSK folija stvara integrisani drenažni sloj. Folija sprečava stvaranje i zadržavanje vlage na unutrašnjoj strani metalne obloge, osiguravajući kontinuirano „provetravanje“, pa zbog toga funkcioniše kao optimalna zaštita od korozije. Ovo svojstvo smanjuje trajni uticaj vlage na unutrašnjoj strani metalne obloge, čime se znatno produžava vek trajanja krova.

Bauder TOP VENT NSK folija pruža sigurnost već tokom ugradnje. Samolepivi uzdužni spojevi čvrsto su zatvoreni odmah nakon ugradnje. Na taj način je drvena potkonstrukcija zaštićena od samog početka. Uzdužni spojevi i lepljiva traka s donje strane ruba Bauder TOP VENT NSK folije omogućavaju preciznu i sigurnu ugradnju u jednoj radnoj operaciji. Potrebno je samo odlepiti zaštitni film, pritisnuti rubove folije i – gotovo! Bez dodatnih lepljivih traka ili lepka, odnosno, bez dodatnog rada i troškova.

U „trostrukoj zaštiti“ na unutrašnjoj strani metalne obloge, pored drenažne funkcije i samolepljivih uzdužnih spojeva, značajnu ulogu ima i svojstvo paropropusnosti folije. Zbog svoje niske SD vrednosti ≤ 0,1m, Bauder TOP VENT NSK razdelni sloj, omogućava evakuaciju vlage iz građevine. U novim građevinama, zaostala građevinska vlaga koja je sadržana u materijalima, kontrolisano će se otpuštati difuzijom vodene pare kroz drenažni sloj i odvoditi dalje do otvora na strehi.

Bauder TOP VENT NSK role dužine 20 metara pridonose uštedi prilikom transporta kao i kod preklopa na spojevima. Širina od 125cm takođe doprinosi ekonomičnoj ugradnji. Tokom transporta i skladištenja, role visine 1,25m dodatno štede dragoceni prostor.

Bauder TOP VENT NSK je idealan za ugradnju u kombinaciji sa svim uobičajenim materijalima koji se koriste za metalne krovove i fasade. Između ostalih, tu spadaju: titan cink, bakar, aluminijum, kao i nerđajući i pocinkovani čelik. Za više informacija, molimo kontaktirajte distrubutera za Republiku Srbiju, firmu KONSTRAKTA d.o.o. na telefon + 381 62 558 431 ili na e-mail adrese info@bauder.rs i konstraktadoo@gmail.com.

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;