IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Transformacija kuće u fleksibilni vrtić uz pomoć neobične fasade

25.05.2015. | Evolvo

Kuća Detelina arhitektonskog biroa MAD Architects je jedinstveni hibrid obdaništa danju i privatne kuće noću. Fleksibilni dnevni boravak je stvoren kada je vlasnik malog vrtića u Japanu želeo da renovira svoj životni prostor kako bi proširio obrazovni prostor za svoje štićenike.

Izgradnja je počela konverzijom prvobitne jednospratne kuće u dinamički prostor mešovite namene, koji je obmotana u svetlosni omotač oko prvobitne drvene konstrukcije doma.

Vlasnik lokalnog obdaništa je odlučio da konvertuje deo svoje kuće za svoje male učenike, kada je originalna površina obdaništa postala suviše mala da primi svu lokalnu decu. Sa idejom kuće kao temom, nova Kuća Detelina će gajiti malene umove kroz izgradnju porodičnih odnosa u toploj i udobnoj novoj zgradi.

Tokom dana, vaspitači i deca mogu uživati u udobnosti doma, učeći, igrajući se i ručavajući zajedno. Noću, struktura se vraća u oblik privatne kuće, gde porodica vlasnika i deo vaspitača žive zajedno u fleksibilnom prostoru.

Projekat Kuće Detelina je zasnovan na postojećoj drvenoj konstrukciji prvobitne kuće vlasnika. Čuvajući postojeći kosi krov, nova zgrada je preuzima modernizovani oblik postojeće konstrukcije, koristeći providni omotač koji pokriva zidove i omogućava prodor prirodne svetlosti kroz prozore u zatvorene prostore.

Novi hibridni prostor pruža obrazovno čvorište za malu zajednicu, pružajući ujedno i mesto stanovanja za porodicu vlasnika obdaništa i njegove vaspitače.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;