INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Geometrijska drvena koliba inspirisana Dolomitima

22.05.2015. | Inhabitat

Da li ste u potrazi za drvenom kućom koja je drugačija od svih ostalih? Ako je odgovor da, onda se počastite pogledom na ovu predivnu kuću od drveta koja gleda na italijanske Dolomite.

Asimetrična kuća je projektovana od strane arhitektonskog biroa Plan Bureau, a inspirisana je topografijom svog planinskog okruženja. Geometrijski prozori buše drvenu fasadu kako bi uveli prirodnu svetlost u unutršanjost kuće i uokvirili poglede na okolni pejzaž.

Drvena koliba je površine 117 metara kvadratnih i ima dva volumena u obliku dijamanata koji su naslagani na vrhu trouglaste osnove. Ulaz je povišen sa tla i dostupan preko kratkog stepeništa. Mala spoljna terasa se nalazi pored ulaza.

Enterijer obložen drvetom je podeljen na dva glavna nivoa, sa zajedničkim prostorima u prizemlju i privatnim spavaćim sobama na gornjem spratu. Kako bi ublažili malu površinu, prizemlje je projektovano u maniru otvorenog tipa sa obiljem prozora koji stvaraju osećaj prostranosti.

Trpezarija i dnevni boravak se nalaze na međunivou ispod kuhinje. Gornji sprat se sastoji od dve spavaće sobe koje dele jedno prostrano kupatilo, a sa ovog nivoa se pružaju najlepši pogledi na Dolomite kroz prozore neobičnih geometrijskih oblika.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;