INFONET-468X60-BANNER

Softverski paket liNear – FOCUS-COMPUTERS

14.04.2015. | Gradjevinarstvo.rs

Softver liNear namenjen je za projektovanje i proračun sistema KGH (klimatizacije, grejanja i hlađenja) i vodovodno-kanalizacionih sistema u zgradama, što predstavlja krunu svakog takvog projekta. Arhitektonsku osnovu preuzima iz softvera AutoCAD®/ AutoCAD® Architecture ili Revit®, a posebnu vrednost predstavljaju brojne CAD biblioteke (CAD libraries) i baze podataka (data sets) velikog broja renomiranih proizvođača opreme.

Podaci za opremu industrijskih partnera integrisani su u liNear Desktop, a CAD biblioteke su proverene i odobrene od strane proizvođača. Oprema je na raspolaganju u svim liNear CAD brauzerima i kao 3D objekti, a pozicioniranje i označavanje izvodi se jednim klikom.

liNear Desktop – snaga koja pravi razlike

Od prvih koncepata do planiranja ugradnje, LiNear Desktop je alatka za sve struke (grejanje / klimatizacija, vodovod / kanalizacija, ventilacija, elektrika). Poseduje korisnički interfejs sa govorom koji vam pomaže tokom procedure projektovanja. Za kratko vreme, moguće je iscrtati šeme cevovoda, planove spratova, preseke i detalje sa standardim bibliotekama simbola, generatorima šema i ostalim pomagalima. Crteži detalja se generišu jednim potezom i postaju isti kao i u biblioteci proizvođača. Na taj način može da se napravi i gotova lista materijala za poručivanje za sve struke, automatski sređena, dobro podešena i fleksibilna u slučaju proširivanja. Moduli liNear Desktop-a pojedinačno su dostupni za grejanje, sanitarije, ventilaciju i elektriku. Takođe je dostupan kao i „sve u jednom“ paket. Da bi se obavio proračun direktno u crtežima, moguće je proširiti liNear Desktop odgovarajućim modulom za analizu.

liNear Analyse – integrisani grafički proračun

Mreže cevi ili ventilacionih kanala mogu biti nacrtane na više načina. Pomoću ovog modula mogu se odraditi proračuni direktno na postojećim crtežima. Bilo da su u pitanju šeme, 2D osnove ili 3D cevovodi, liNear proračunava mreže za grejanje, hlađenje, vodosnabdevanje, odvođenje otpadnih i atmosferskih voda, gasa i ventilacionih sistema i daje pouzdane i standardizovane hidrauličke rezultate za sve faze planiranja. Mogu se optimizovati planovi cevovoda i menjati komponente sistema ili materijal već odabranih elemenata. Na klik, može se doći do ažuriranih rezultata uključujući i detaljnu listu materijala.

liNear Design 3D – savršena konstrukcija u praksi

Kreiranje realističnih i funkcionalnih 3D modela koje je moguće osetiti. Od ideje do kompletne dokumentacije i crteža detalja, preko automatskog kreiranja preseka i pogleda. Proverom izvodljivosti mreže, optimizuje se vreme projektovanja i smanjuju troškovi tokom izgradnje. Pošto su svi neophodni detalji već konfigurisani u okviru proračuna sistema ventilacije, može se napraviti 3D vizuelizacija proračuna. Finalno podešavanje moguće je u svakom trenutku. U toku BIM procesa, 3D planiranje zauzima centralno mesto.

liNear Building – standardizovana potvrda i dimenzionisanje

Bilo da se vrši proračun grejanja prema EN 12831, proračun hlađenja prema VDI 2078 ili proračun ventillacije po DIN 1946-6, liNear Building brzo daje pouzdane rezultate. Ovaj modul uključuje kako manualni tako i automatski unos sa 2D crteža ili 3D modela. Koristeći tabelu građevinskog materijala i integrisani račun U vrednosti i postavke projekta, skraćuje se vreme energetske analize modela. Tako se dobija dodatno vreme za proveru alternativnih solucija. Detaljno dimenzionisanje radijatora, panelnih sistema za grejanje (hlađenje) na bazi samog proizvoda dovodi do kompletnog spiska materijala na projektu. U ovom pogledu, zadatak planiranja pomaže da se dokumentuje implementacija, napredovanje tokom izgradnje kao i mane gde god se one nalazile u modelu.

liNear Quote – Predmer, predračun, ponuda…

Finale svakog projekta predstavlja izrada ponude ili tenderske dokumentacije. liNear Quote kreira detaljnu tendersku dokumentaciju razvrstanu po lotovima, proizvođačima, pozicijama, nazivima...

Preduzeće FOCUS-Computers d.o.o. bavi se prodajom i podrškom Autodesk softvera i dodatnih aplikacija za projektovanje i proračun objekata niskogradnje i visokogradnje.

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;