INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kancelarijski prostor od transportnih kontejnera u obliku kristala

31.03.2015. | Dezeen

Arhitektura transprotnih kontejnera je popularan sistem gradnje za moderne strukture, uključujući i za ovaj predloženi kancelarijski prostor u Nemačkoj od strane arhitekte Džejmsa Vitakera.

Hehingen studio je kancelarijski prostor od transportnih kontejnera u obliku kristala koji koristi više zastakljenih zidova kako bi uveo prirodno svetlo u enterijer. Staklo visina od poda do plafona takođe uokviruje i poglede na okolni pejzaž.

Reklamna agencija je angažovala Vitakera da projektuje Hehingen studio kao jeftini radni prostor od transportnih kontejnera koji će se nalaziti u blizini seoskog nemačkog grada Hehingen. Iako projekat nije nikada izgrađen jer se agencija ugasila pre nego što je projekat postao stvaranost, arhitekta Vitaker je zadržao projekat i stvorio digitalne rendere.

Radijalne strukture zgrade nalik kristalu su inspirisane sa „rastom kristala u naučnim laboratorijama i dvorcem iz jedanaestog veka (Hohenzollern) koji nadgleda grad Hehingen“, rekao je arhitekta Vitaker.

Moderna zgrada je projektovana da bude smeštena povišeno iznad zemlje na betonskim stubovima, sa podupirućim kontejnerima prikovanim na vrhove nižih kontejnera radi stabilnosti.

Iako digitalni renderi prikazuju predloženu kancelarijsku zgradu u travnatom proplanku okružen šumom, arhitekta Vitaker kaže da bi zgrada mogla biti montirana bilo gde. 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;