INFONET-468X60-BANNER

BOSCH rotacioni laseri

24.03.2015. | Gradjevinarstvo.rs

GRL 500 H/HV + LR 50 Professional predstavlja prvo potpuno rešenje koje se sastoji od rotacionog lasera, daljinskog upravljača i prijemnika u jednom sistemu: prijemnik LR 50 Professional je istovremeno i daljinski upravljač, a integrisan je u rotacionom laseru.

Za sve poslove nivelisanja na otvorenom Bosch sada nudi rotirajući laser sa 500 metara dometa (prečnik) u dve verzije: GRL 500 H + LR 50 Professional za horizontalno (H) i GRL 500 HV + LR 50 Professional za horizontalno i vertikalno (HV) nivelisanje. Prijemnik LR 50 Professional služi kao daljinski upravljač za laser. Stoga, korisniku na gradilištu nije potreban dodatni daljinski upravljač za obavljanje posla. Pored toga, novi Bosch rotacioni laser je prvi na tržištu sa efikasnom zaštitom protiv krađe: kao prvo, može se koristiti samo zajedno sa LR 50 Professional, ne može se upravljati preko samog alata. Ako pomerite laser, a LR 50 Professional nije priključen na uređaj, automatski se aktivira integrisani senzor pokreta, zvučni signal - na rotacionom laseru i prijemniku. Pored toga, sve funkcije lasera su zaključane.

„2 u 1“ GRL 500 H / HV Professional i LR 50 Professional se istovremeno pune: ukoliko je rotacioni laser već priključen na punjač (integrisana litijum-jonska baterija) prijemnik se stavi u držač koji se nalazi na rotacionom laseru i automatski počinje i punjenje prijemnika. Za sat vremena punjenja postižu već 60% kapaciteta, a za tri sata 100%. Nakon 20 minuta punjenja može se koristiti uređaj tokom četiri sata.

GRL 500 H / HV + LR 50 Professional ima funkcionalnu opremu koja omogućava jednostavnu, brzu i tačnu nivelaciju. Stoga, uređaj se može samo-kalibrisati od strane korisnika, na primer, nakon pada, ili ako je bio izvan granica temperature potrebne za skladištenje. LR 50 Professional prikazuje automatski ako je potrebno proveriti kalibraciju – ovo su osnovni senzori koji nadgledaju uređaj čak i kada je isključen.

Tehnički podaci GRL 500 H/GRL 500 HV
Dioda lasera 635 nm, < 1mW
Radna temperatura -10 – 50°C
Temperatura skladištenja -20 – 70°C
Klasa lasera 2
Radno područje sa prijemnikom 500m (prečnik)
Radno područje bez prijemnika 20m (prečnik)
Tačnost nivelisanja ± 0,05 mm/m horizontalno,
± 0,1 mm/m vertikalno
Područje samostalnog nivelisanja ± 5,7° (10 %)
Vreme nivelisanja 15s
Zaštita protiv prašine i prskanja vode IP 56
Brzina rotacije 600min-1
Prečnik svetlosnog snopa 5mm
Napajanje strujom 4 x 7,4V litijum-jonski
Trajanje rada, maks. 25h
Navoj stativa 2 x 5/8"
Masa, cca. 2,3kg
Boja laserske linije crvena
Projekcija 1 x 360° linije

 

GRL 500 H / HV + LR 50 Professional se samostalno niveliše u horizontalnom ili vertikalnom položaju, koji kompenzuje neravnotežu do ± 10% (5,7 stepeni). Tačnost nivelisanja pri horizontalnoj nivelaciji je ±0.05 milimetara po metru, a pri vertikalnoj ±0,1 milimetara po metru.

Anti-drift sistem (ADS) pomaže da se izbegnu greške tokom nivelisanja, omogućava automatsko isključivanje lasera kod smetnji npr. vibracija ili jakog vetra. Pri tome se na prijemniku LR 50 Professional aktivira alarmni signal. Pored toga, uređaj ima zaštitu od prskanja vode i prašine IP 56. Sva podešavanja se čuvaju.

LR 50 Professional ima veliko radno područje, koje omogućava brzu detekciju laserskog zraka i svetleći displej koji se može čitati sa prednje strane i otpozadi.

Za pozicioniranje laserskog zraka na sredinu prijemnika jednostavno stavite prijemnik na željenu referentnu oznaku i pritisnite taster „Centre Line“: laserski zrak se automatski usmerava na sredinu prijemnika i prikazuje se izračunata vrednost nagiba u procentima. Druga karakteristika je prikazivanje relativne visine. Navodi se rastojanje (po izboru u mm ili colima) između mesta na kojem laserski zrak pogađa prijemnik i centra prijemnika. Pored toga, uređaj ima funkciju nagiba. Programiranje nagiba izravno i precizno u koracima po 0,1% pomoću tastature LR 50 Professional: podešeni ugao nagiba prikazuje se na displeju.

Tehnički podaci LR 50 Professional
Doseg 150m
Zaštita protiv prašine i prskanja vode IP 65
Tačnost merenja (fino/srednje/grubo) ± 1/2 / ± 3/5 / ± 7/10mm
Baterija/Napon/kapacitet LI-lon / 7,4 V / 1 Ah

 

Obe izvedbe u obimu isporuke uključuju nosač LR 50 za montažu, punjač, torbicu za LR 50 i kompaktni kofer. Takođe su dostupne set verzije koje uključuju stativ i mernu letvu.

Prijemnik LR 50 Professional se može kupiti i odvojeno od alata. Pored prijemnika, u Bosch asortimanu pribora su dostupni stativi, merne letve i naočare za laser.

Dodatne informacije možete pronaći na www.bosch-professional.rs.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;