INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Plutajući solarni eko-dom se skoro 100% može reciklirati

09.03.2015. | Inhabitat

Ukoliko više volite poglede na plavu vodu umesto zelenih travnjaka, svideće vam se kuća WaterNest 100, očaravajuće ekološko plutajuće stanište. Kuća je projektovana od strane arhitekte Đankarla Zeme i napravljena od strane kompanije EcoFloLife nakon godina istraživanja.

Ova plutajuća solarna kuća nudi atraktivan i ekološki način življenja u harmoniji sa prirodom. Napravljena od recikliranih i održivih materijala, kuća se može 98% reciklirati i može biti ostavljena u svakoj velikoj i mirnoj vodenoj površini.

Kuća u obliku mahune ima površinu od 93 metara kvadratnih, a prečnika je od 12 metara i sa visinom od 4 metara. Njena zakrivljena forma je izgrađena od recikliranog laminiranog drveta i recikliranih aluminijumskih elemenata.

Zaobljeni drveni krov je ukrašen sa fotonaponskom mrežom od 60 metara kvadratnih koja je sposobna da generiše 4kWp energije. Četiri krovna svetlarnika oivčuju obe strane fotonaponske mreže. Veliki prozori i balkoni se zamotavaju oko jedinice kako bi omogućili stanarima da uživaju u poglede na vodu.

Graditelji su razvili „sofisticirani sistem interne prirodne mikro-ventilacije i klimatizacije“ kako bi klasifikovali zgradu kao „stambenu jedinicu male potrošnje“. Jedinica WaterNest 100 takođe poseduje fleksibilni enterijer koji može da se promeni tako da odgovara različitim korisnicima.

Ukoliko vlasnici ne žele da koriste jedinicu kao kuću, plutajuća ekološka kapsula može lako da se rekonfiguriše u poslovni prostor, kafić, restoran, prodavnici ili izložbeni prostor na vodi.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

OBO BETTERMANN
OBO BETTERMANN
STARA PAZOVA
www.obo.rs

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

UNIPROM
UNIPROM
BEOGRAD-ZEMUN
www.uniprom.rs

EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;