INFONET-468X60-BANNER

ICOPAL – Industrijski krovovi

04.03.2015. | Gradjevinarstvo.rs

U okviru široke ponude grupacije ICOPAL, sitemi krovova namenjeni za industrijske objekte zauzimaju važno mesto. Moderan način projektovanja i gradnje postavlja nove izazove i zahteve koje takav sistem mora da ispuni. Ovom prilikom, predstavićemo vam dva savremena rešenja. Jedno na bazi bitumenskih proizvoda, i jedno na bazi sintetičkih.


„Europark“ – Salzburg

Značaj industrijskih krovova

U današnje vreme, krovni sistemi namenjeni za postavku na industrijskim objektima, imaju višestruku ulogu. Vodonepropusnost, iako najvažniji, predstavlja samo jedan od zahteva koji savremen industrijski krov mora da ispuni. Globalne klimatske promene, i ekonomski aspekt, predstavljaju neke od činioca na koje se sve više obraća pažnje.

Iako ne postoji strogo definisan spisak, jedni od najbitnijih kriterijuma za odabir kvalitetnog industrijskog krovnog sistema su:

  • odlična vodonepropusnost
  • dugovečnost materijala
  • relativna lakoća sistema
  • energetska efikasnost
  • jednostavnost održavanja

Naravno, svaka od ovih tačaka mogla bi biti tema za sebe, ali ovom prilikom, pozabavićemo se sa prikazom dva osnovna sistemska rešenja industrijskih krovova, koje u svojoj ponudi ima grupacija ICOPAL.

Bitumenski sistem VILLAS

Industrijski krov VILLAS predstavlja odlično sistemsko rešenje za krovove velikih površina. Kvalitetni materijali, koji se koriste kao slojevi ovog sistema, predstavljaju osnovnu prednost i presudan razlog zbog kojeg se projektanti i investitori odlučuju za njega.


Struktura sistema:
Noseća konstrukcija - profilisani lim
Parna brana - Villaself SK
Termoizolacija - kamena vuna
1. sloj - Elastovill PYE PV 250 S4
2. sloj - Elastovill PYE PV 250 S5 S

Bitumen, kao prirodni materijal, pruža izuzetnu hidroizolacionu zaštitu a njegova kompatibilnost sa, praktično, svim savremenenim vidovima termoizolacionih materijala, predstavlja bitnu prednost.


„Geox“ – Vranje

Villaself SK je parna brana debljine svega 1,2mm ali zahvaljujući aluminijumskoj foliji, kojom je pokrivena sa gornje strane, obezbeđuje trajnu i sigurnu paronepropusnost. Iznad termoizolacije, postoje 2 hidroizolaciona sloja, Elastovill PYE PV 250 S4 (debljine 4mm) i Elastovill PYE PV 250 S5 S (debljine 5 mm). Termičke karakteristike ova dva proizvoda su ništa manje od izvanrednih. Sa savitljivošću materijala na manje od -25ºC, i termičkom otpornošču od +100ºC, što pokazuju i atesti na domaćim institutima, industrijski sistem VILLAS predstavlja izbor za koji možete sa sigurnošću reći da niste pogrešili.

Sintetički sistem ISM

Osnovne prednosti sintetičkog krovnim sistema ISM, ogledaju se u jednostavnosti pri rukovanju, brzini pokrivanja krovne površine i maloj težini samog materijala.


Struktura sistema:
Noseća konstrukcija – profilisani lim
Parna brana – Monarvap 200
Termoizolacija – kamena vuna
Hidroizolacija – Monarplan FM

Kao takav, ovaj sistemi predstavljaju ekonomičnu alternativu tradicionalnim višeslojnim bitumenskim sistemima za ravne krovove.


„BMW“ – Steyr

Stalnim razvojem i unapređenjem proizvodnih tehnologija, PVC materijali postaju sve dugotrajniji. To je i osnovni razlog zbog kojeg, upravo sintetički sistemi za industrijske krovove, predstavljaju najčešće primenjeno rešenje. Mehaničko pričvršćivanje, korišćenjem kombinacije plastičnog tipla i čeličnih šrafova, jedan je od najjednostavnijih operacija, i samim tim predstavlja omiljeni izbor, kako kod projektanata, tako i kod izvođača.


„Toyota“ – Beč

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;