INFONET-468X60-BANNER

Organsko preobraženje kuće na plaži

03.03.2015. | Inhabitat

Arhitekta Ernesto Pereira iz biroa 3R Architecture je angažovan da transformiše blagi i „bezdušni“ dom u umetničko delo, i rezultat je kuća „SilverWoodHouse“, predivna vila koja spaja enterijer sa okolinom. Periera je uveo izgled i osećaj lokalnih peščanih dina i plaža u kuću korišćenjem neobraćenog drveta i zemljanih, neutralnih boja.

Bez ograničenja budžeta i vremenskih rokova, Ernesto Pereira je želeo da stvori nešto što je zaista umetničko delo za svoje klijente. Oni su želeli više od puke kuće - oni su želeli dom u kome je lep osećaj provoditi vreme i koji je prelep. U tom cilju, Pereira je okrenu kuću, koja je bila uobičajena, popularna kuća u toj oblasti, u nešto jednistveno što povlađuje ukusu i rutinama klijenata.

Arhitekta je doveo plažu u dom koristeći boju i teksturu tako da stanari mogu da se osećaju kao da su zaista deo lokalne sredine. Komadi netretiranog drveta prekrivaju eksterijer kuće, a taj obrazac se ponavlja i u unutrašnjosti.

Pereira je bio uključen u svakom koraku procesa projektovanja, upoznavanjem svojih klijenata i življenjem u njihovoj kući za goste tokom procesa. On je učestvovao u celokupnom procesu, pomažući u izradi stolarije, npr, i naravno u projektovanju kuće.

„Sve je započelo kada sam se našao bez jasnog puta u mojoj karijeri nakon što sam uradio projekat za rođake koji me je ostavio nezadovoljnim zbog nemogućnosti da učestvujem u procesu od početka do kraja“, objasinio je arhitekta Periera svoju strast i posvećenost na ovaj način.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;