INFONET-468X60-BANNER

Peri sistemi za infrastrukturne projekte

20.03.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Izgradnja infrastrukturnih objekata predstavlja izuzetno odgovoran zadatak, kako u pogledu forme građevina tako i njihove funkcije. Planiranje, dimenzionisanje i izrada projekta oplate i skele zahteva posebne proračune i ekstremno prilagodljive sisteme.

PERI nudi rešenja za infrastrukturne objekte svih vrsta. Njihovi inženjeri izrađuju planove na osnovu standardne opreme, ali u slučaju potrebe pažljivo razmatraju i mogućnost korišćenja specijalnih konstrukcija. Na taj način, uvek se dobija najekonomičnije rešenje.

  Obilaznica Beograd

Obilaznica, Beograd

Infrastrukturni objekti u Srbiji prilikom čije realizacije su korišćeni PERI sistemi oplata i skela:

  • Obilaznica oko Beograda;
  • Obilaznica Dimitrovgrad;
  • Auto-put E-75 i E-80;
  • Auto-put E-763;
  • Železnički koridor 10;
  • Infrastrukturni projekti u BiH.

Primenjeni sistemi:

  • VARIO oplata zidova;
  • VARIOKIT modularni sistem za inženjersku gradnju;
  • PERI UP Rosett nosiva skela.

VARIO GT 24 zidna oplata od drvenih nosača

Kontinualnim spojem elemenata VARIO GT 24 omogućava različitu primenu i realizaciju različitih formi. Sistem je primenljiv u infrastrukturnoj gradnji, za potporne zidove i stubove mostova, za svaku osnovu i sve visine. Izbor vodootpornog špera, rastojanja nosača kao i pozicije ankera prilagođava se zahtevu projekta.

 

Obilaznica, Dimitrovgrad

VARIOKIT modularni sistem za inženjersku gradnju

PERI VARIOKIT je inženjerski modul sa standardnim komponentama. Svega nekoliko ključnih elementa pokrivaju najrazličitije oblasti primene. Sistem je razvijen na osnovu već poznatih kombinacija dozvoljenog opterećenja u tunelogradnji i mostogradnji. Zahvaljujući standardnim sistemskim elementima koji mogu da se iznajme, u kombinaciji sa veznim elementima, izrađuju se ekonomične nosive konstrukcije optimizovane za različita geometrijska rešenja.

VARIOKIT sistem se koristi pri izradi fleksibilne tunelske oplate, teške nosive skele, oplate glavnih nosača kod spregnutih konstrukcija, oplate ivičnih venaca, specijalnih kalupa i platformi.

Obilaznica, Dimitrovgrad

PERI UP Rosett nosiva skela

PERI UP Rosett je univerzalna modularna skela za najrazličitije zahteve. Pojedinačni elementi male težine čine građenje uz pomoć ove nosive skele izuzetno ekonomičnim. Metrički raster od 25cm odnosno 50cm omogućava optimalno prilagođavanje različitim osnovama i opterećenjima.

PERI UP tornjevi za podupiranje se brzo montiraju zahvaljujući svega nekolicini različitih pojedinačnih elemenata. PERI UP se koristi kao nosiva skela pri izradi mostova, za izradu stepenišnih tornjeva, kao i različitih pokretnih, nepokretnih i visećih platformi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


West Balkans Machinery
TENGE-300X250-BANNER
DOKA-300X250-BANNER
SSAB-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;