INFONET-468X60-BANNER

Prefabrikovana škola snouborda pored Monblana

12.02.2015. | Dezeen

Škola skijanja i snouborda, smeštena pored najveće planine u Alpima, jeste prefabrikovana struktura koja može da se montira na licu mesta za nedelju dana i lako ukloni bez narušavanja netaknutog planinskog krajolika.

Prefabrikovana škola je projektovana od strane arhitektonskog biroa LEAPfactory, koji ima tim istraživača koji su specijalizovani za arhitekturu u oštrim klimama, i on koristi svoj najnoviji modularni sistem gradnje poznat pod imenom S3.

Zgrada se nalazi u neposrednoj blizini Monblana, na jugoistočnoj strani granice između Francuske i Italije. Ona je izgrađena korišćenjem prefabrikovanog kompleta koji je razvijen od strane biroa LEAPfactory specijalno za objekte koji se koriste u turizmu.

Strukture koje su rađene na osnovu istog sistema mogu biti montirane na licu mesta za nedelju dana i lako uklonjene. On koristi trajne materijale visokih performansi i u potpunosti se može reciklirati, prema arhitektama. Ram od bukovine nosi kompozitne sendvič panele, dok su spoljašnji zidovi obloženi sa omotačem od aluminijumske šindre koja je otporna na oštre vremenske uslove.

Škola meri šest sa osam metara i u nju mogu da stanu dve prostorije. Prva prostorija funkcioniše kao recepcija i kancelarije, dok se druga prostorija koristi od strane instruktora za opuštanje između časova.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;