INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Casa Incubo - kuća od transportnih kontejnera u Kostariki

02.02.2015. | Contemporist

Arhitekta Maria Hoze Trejos je proejtkovala ovaj upečatljiv modularni dom u Kostariki korišćenjem osam transportnih kontejnera. Casa Incubo smetša stambene i radne prostore, uključujući i audiovizuelni prostor, fotografski studio, kao i publicitetski studio.

Modularna kuća od transportnih kontejnera je izgrađena oko ogromnog kedrovog drveta, a njena severna fasada je prekrivena u omotaču od bambusa koji se može podesiti tako da pušta različite količine prirodne svetlosti u enterijer.

Kuća je izgrađena tako da se naglasi postojeće kedrovo stablo: građena je na takav način da drvo može biti vidljivo iz bilo koje tačke u kući.

Raspored takođe odgovara lokalnim vremenskim uslovima i poseduje centralni dvospratni modul koji se ponaša kao ventilaciono pluće i stavra dodatni prostor od 95 metara kvadratnih, što je značajno smanjilo potrebu za građevinskim materijalima.

U isto vreme, jedan od kontejnera sa drugog sprata može da se lagano prebaci na jednu stranu kako bi se stvorili unutrašnji prostori sa korišćenjem terase i trema, pružajući dodatni prostor i sekundarni pristup fasadi.

Prizemlje smešta radne prostore i društvenu oblast, dok se kupatila i drugi privatni prostori nalaze na drugom spratu. Spoljašnje šetalište vodi do stepenica koje povezuju prizemlje sa terasom na drugom spratu i otvorenim dnevnim boravkom.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;