INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Upečatljiva metalna obloga štiti ovu kolibu od ariša od surovih švajcarskih zima

27.01.2015. | Inhabitat

Arhitektonski biro Ralph Germann je završio moderan dom smešten u blizini jezera u Vallée de Joux, švajcarskoj dolini poznatoj po netaknutoj prirodi i veoma hladnim zimama.

Arhitekta je zaštitio objekat od oštrih zima regiona tako što je obložio strukturu u antracit metalnu oblogu - materijal koji aludira na industrijski identitet doline kao rodno mesto švajcarskog časovničarstva. Rebrasta metalna fasada je dopunjena sa velikodušnim količinama obloga od ariša, što kući daje ugodan, domaći osećaj.

Smeštena na parceli veličine 8 ari, kuća se nalazi na samo nekoliko koraka od obala jezera. Pogledi na jezero i okolni pejzaž su uramljeni kroz pravougone trake stakla postavljene u različitim dužinama i orijentacijama. Minimalistički, moderan dom je izgrađen od lokalnih ekoloških materijala koji nose oznaku „Minergie“.

Iako slično moderna i elegantna u izgledu, unutrašnjost se može pohvaliti sa udobnijom estetikom sa paletom belih zidova i ariša. Minimalističke sobe su isprekidane sa svetlim detaljima boja, od stepeništa lakiranih u crvenu boju do stolice šumsko zelene boje.

Par crvenih stepeništa vodi do odvojenih spavaćih odaja: jedna strana smešta glavnu spavaću sobu, dok druga smešta gostinske sobe.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;